Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette az argentin tehetség érkezését a City – HIVATALOS

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően a Manchester City megállapodott egy újabb tehetséges argentin játékos megszerzésére, mindezt pedig hivatalosan is bejelentették…

(Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

A Manchester City a hétfő esti órákban erősítette meg, hogy szerződtette az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szerepől Vélez Sarsfield középpályását, Máximo Perronét.

A 20 esztendős védekező középpályás a Fortín saját nevelésű futballistája, az első csapat színeiben még csak 2022-ben mutatkozott be, de fiatal kora ellenére villámgyorsan alapember lett. Perrone minden sorozatot figyelembe véve 33 meccsen lépett pályára a 2022-es naptári esztendőben, ezalatt összesen három gólt szerzett. Tíz mérkőzés alatt egyszer volt eredményes csapata elődöntőig tartó Libertadores-kupa-menetelése alkalmával, míg a Liga Profesional előző kiírásában 15 fellépésen kétszer talált be.

Perrone az elmúlt években rendszeres szereplője volt a különböző argentin korosztályos válogatottaknak, és a csütörtöktől megrendezésre kerülő U20-as dél-amerikai bajnokságra készülő utánpótlás csapat keretének is a tagja. Új csapatához a kontinenstorna után februárban csatlakozhat.

A City egy évvel ezelőtt januárban csapott le egy másik fiatal argentin labdarúgó, Julián Álvarez játékjogára, aki nyáron csatlakozott a csapathoz, Pep Guardiola pedig rendkívül elégedett a játékos teljesítményével.

A kiszivárgott híresztelések értelmében a manchesteriek 9,3 millió eurót fizettek az új játékosért, akivel 2028-ig szóló szerződést kötnek.

Perrone jelenleg a Kolumbiában zajló U20-as Dél-Amerika-bajnokságon tartózkodik a korosztályos nemzeti csapattal, és ő szerezte csapat gólját a Paraguay elleni elvesztett mérkőzésen.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!