Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb magyar játékos igazolhat az Egyesült Államokba – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint minden készen áll arra, hogy az Egyesült Államokban folytassa pályafutását a magyar hátvéd…

Az elmúlt hetekben az amerikai és a magyar médiában is több híresztelés jelent meg róla, hogy a Debrecen egykori játékosa, Pávkovics Bence az amerikai alacsonyabb osztályú USL-ben szereplő Orange County SC-nél folytathatja a pályafutását – mindezt ő maga is megerősítette.

“Nehéz időszak van mögöttem. Remélem, napokon belül rendeződik a helyzetem, s végre aláírhatok valahová. Amikor tavaly nyáron lejárt a megállapodásom a Lokival, azt hittem, gyorsan eldől, hol folytatom   , hiszen stabilan futballoztam a ­DVSC-ben, szerintem jól is ment a játék. Azt tűztem ki célként, hogy külföldre szerződjek, így időt kértem azoktól a kluboktól, amelyekkel itthon tárgyaltam. Ahogyan telt az idő, s nem sikerült légiósnak állnom – az okokat ennyi idő távlatából már nem feszegetném –, itthon is egyre inkább szűkültek a lehetőségeim. Nincs mit szépíteni, két szék között a pad alá estem” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

A 25 éves védő korábban futballozott a Pécsi MFC, az Újpest FC és a Debreceni VSC színeiben, s eddigi 110 NB I-es mérkőzésén hat gólt szerzett.

Amennyiben létrejön az üzlet, úgy Sallói Dániel (Sporting Kansas City) és Gazdag Dániel (Philadelphia Union) mellett ő lesz a harmadik légiósunk az Egyesült Államokban.