Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: már most korlátozta a katalánokat a liga!

Immáron hivatalosan is sújtja az FC Barcelonát a klub továbbra is nehézkesnek tűnő anyagi helyzete. Utóbbira pedig kiderült, hogy Memphis Depay eladása sem jelentett gyógyírt. 

Mint ismert, a holland támadó az Atlético Madrid játékosa lett, ám eladásával nem kompenzált sokat a Barca a fizetési sapkáján, ami miatt máris közbelépett a La Liga.

A liga pénzügyi fair-playt érintő, szigorú ún. FFP-szabályzatára (Financial Fair Play – a szerk.) hivatkozva a La Liga első embere, Javier Tebas máris tájékoztatta a Barcát arról, hogy a klub jövőbeni anyagi biztonsága és tisztasága megköveteli, hogy Depay helyére nem fognak tudni új játékost regisztrálni a keretbe januárban.

A Barcánál kénytelen kelletlen de bele is törődtek a helyzetbe, és inkább a nyári átigazolási piacot helyezték előtérbe. Erre enged következtetni Xavi két, röviddel egymás után adott, ám merően eltérő nyilatkozatának üzenete.

“Ha valaki távozik, ótolni fogjuk őt.” – így a Barca trénere még Depay eladása előtt, aki a Getafe elleni, mögöttünk hagyott hétvégén lejátszott bajnoki után már mintha meggondolta volna korábbi szavait, hiszen már arról beszélt, hogy ‘már úgy látja, nehéz lesz bárkit igazolniuk a télen’.

Érdekesség, hogy a katalán Sport című lap ide vonatkozó beszámolója szerint a Barcának jelenleg az is problémát jelenthet, hogy Gavi és Ronald Araujót az új szerződésükkel miképpen regisztrálják a La Ligánál!