Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: hátrányból fordított, elődöntőben a Real Madrid – videóval

Ismét fel tudott állni a Real Madrid hátrányból, a Villarrealt követően az Atletico Madrid sem tudta megőrizni az előnyét…

(Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

A Copa del Rey negyeddöntőinek zárómérkőzésén fogadta a Real Madrid az Atletico Madrid együttesét, ahol a Királyiak egy újabb hihetetlennek tűnő fordítást tudtak felmutatni.

A mérkőzés képe az első félidőben egyértelműen az Atleti számára kedvezett, Diego Simeone csapata tökéletes taktikával érkezett a megszépült Bernabeuba, a csapat 11 emberrel védekezett és azokból hajtott végre kontrákat, amelynek meg is lett az eredménye, hiszen míg a Real csak szenvedett az ellenfél térfelén, addig Alvaro Morata megszerezte a vezetést a mérkőzés 19. percében.

A második játékrészben azonban rákapcsoltak a Habfehérek, itt már egyértelműen látszott a városi rivális védőnek a fáradtsága, amelyet végül a frissen beálló brazil fiatal, Rodrygo Goes tudott kihasználni a 79. percben egy gyönyörű szólógól formájában.

A hosszabbítás szintén a hazaiaknak kedvezett, pláne annak fényében, hogy a teljesen elfáradó Savic kétszer is késve érkezett, így két percen belül kiállítva magát a ráadásban. A Real Madrid természetesen kihasználta az előnyét, a 104. percben Karim Benzema, majd a hajrában Vinícius Jr. tudott betalálni, így 3-1-es összesítéssel lezárva a mérkőzést 120 percet követően.

Real Madrid – Atletico Madrid 1-1 (0-1) hosszabbítást követően: 3-1
Gólszerzők: Rodrygo (79.) Benzema (104.) Vinícius (120+1.)  ill. Alvaro Morata (19.)
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. Savic (99.)

Real Madrid: Thibaut Courtois, Antonio Rüdiger, Éder Militão, Ferland Mendy (Dani Ceballos), Nacho, Eduardo Camavinga, Toni Kroos (Marco Asensio), Luka Modric, Karim Benzema, Vinícius Júnior, Federico Valverde (Rodrygo).

Atletico Madrid: Jan Oblak, Mario Hermoso, Stefan Savic, Reinildo Mandava, Nahuel Molina, Thomas Lemar (Yannick Carrasco), Rodrigo De Paul (Geoffrey Kondogbia), Koke (Saúl Ñíguez), Álvaro Morata (Axel Witsel), Antoine Griezmann (Pablo Barrios), Ángel Correa (Memphis Depay).

A negyeddöntő további eredményei:

Osasuna – Sevilla 2-1 (h.u.)
Barcelona – Real Sociedad 1-0
Valencia – Athletic Bilbao 1-3
Real Madrid – Atlético Madrid 1-1, hosszabbítást követően 3-1