Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Történelmi mélypont, menesztették az Ajax edzőjét – HIVATALOS

A Volendam elleni hazai döntetlen után a holland bajnokságban (Eredivisie) szereplő AFC Ajax vezetősége döntött vezetőedzője további sorsáról…

Az AFC Ajax vezetősége a csütörtök esti órákban menesztette Alfred Schreudert a csapat csapnivaló szereplésének eredményeként. A trénerrel együtt asszisztense, Matthias Kaltenbach is távozott a klubtól.

Az 50 esztendős szakember tavaly nyáron nevezték ki a Manchester Unitedhez távozó Erik ten Hag utódjaként az amszterdamiak kispadjára, ám idő előtt megköszönték a munkáját. Schreuder irányításával az Ajax 26 mérkőzésből csak tizenkettőt nyert meg hét-hét döntetlen és vereség mellett. Amellett, hogy a csapat a Bajnokok Ligája csoportjában csak a harmadik helyen végzett, a holland bajnokságban is ritkán látható módon gyengélkedik, hiszen féltávon túl mindössze az ötödik helyen áll.

A csütörtök esti pontvesztés volt az Ajax sorozatban hetedik nyeretlen holland bajnokija, amelyhez hasonló negatív szériát a klub történetében korábban csak egyszer, 1965-ben értek el.

Schreuder az Ajax előtt az FC Bruges edzője volt, korábban pedig többek közt Julian Nagelsmann mellett a Hoffenheimnél és Ronald Koeman mellett a Barcelonánál is dolgozott.