Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért hazájába a Serie A-t is megjárt paraguayi támadó – HIVATALOS

Leigazolt egykori nevelőcsapatához az elmúlt években több európai klubnál is szerencsét próbáló paraguayi válogatott csatár…

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

A paraguayi Guaraní együttese bejelentette egykori saját nevelésű játékosa, Federico Santander leigazolását, miután a válogatott támadó európai kalandozás után tért haza.

A 31 éves csatár Európában a 2010-2011-es idényben kölcsönben a francia Toulouse játékosa volt, majd második nekifutásra a dán Köbenhavn és az olasz Bologna alkalmazásában állt. Santander 2015 és 2018 között 112 mérkőzésen 48-szor volt eredményes a koppenhágai együttes színeiben, miközben két-két helyi bajnoki címet és kupát nyert csapatával. Menet közben megfordult az argentin Tigrében és 2013-tól 2015-ig ugyancsak otthonában futballozott. Santander a Serie A-ban 67 mérkőzésen tíz gólt szerzett, abból viszont nyolc találatot a legjobb idényében, a 2018-2019-es kiírásban ért el, az azt követő három szezon összesen kétszer volt eredményes. Legutóbb az olasz másodosztályú Reggina alkalmazásában állt, mindössze három mérkőzésen jutott szóhoz.

Santander 2010 óta 17 alkalommal lépett pályára hazája nemzeti válogatottjában, ezalatt két barátságos meccsen volt eredményes.