Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kölcsönadná szélsőjét a Manchester United! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a szezon második felére kölcsönbe kerülhet az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United együttesének szélsője, Anthony Elanga.

(Photo by Alex Pantling/Getty Images)

A legfrissebb angol sajtóhírek szerint a szezon második felét kölcsönben töltheti a Manchester United játékosa, Anthony Elanga. A 20 éves játékos az előző idényben Ralf Rangnick irányítása alatt kapott igen sok lehetőséget a “Vörös Ördögök” mezében, Erik ten Hag érkezésével viszont jelentősen lecsökkentek a játékpercei. A svéd szélső ebben a szezonban eddig összesen 19 mérkőzésen léphetett pályára, amelyeken összesen 607 perc jutott neki a bizonyításra. Elanga ez idő alatt mindössze ötször volt kezdő a Premier Leagueben és egyetlen mérkőzés alkalmával sem lehetett végig a pályán. A beszámolók alapján a támadósor minden pontján bevethető játékos iránt a Ruud van Nistelrooy által irányított PSV Eindhoven érdeklődik a legélénkebben, a korábbi Manchester United futballista ugyanis szívesen látná őt a csapatában, főleg miután Noni Madueke és Cody Gakpo is elhagyta az eindhoveni alakulatot a tél folyamán. A hírek szerint Elanga sem zárkózna el a lehetőség elől, mivel minden bizonnyal Hollandiában jóval több percet tölthetne a pályán.

Anthony Elanga eddig 48 találkozón lépett pályára a Manchester United mezében, amelyeken 4-4 gólt és gólpasszt jegyzett. Szerződése 2026 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 25 millió euróra taksálja a transfermarkt.