Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as Dél-Amerika-bajnokság: Mascherano lemondott a kiesés után

Az argentin válogatott az újabb vereségével befejezte szereplését a Kolumbiában zajló U20-as Dél-Amerika-bajnokságon…

Az argentin U20-as válogatott szövetségi edzője, Javier Mascherano vállalta a felelősséget azt követően, hogy csapata nem jutott tovább a csoportkörből az U20-as Dél-Amerika bajnokságon:

“Nincs kifogás, megbuktam. Nem hinném, hogy folytatni fogom a munkát a csapat élén. Mindennél jobban köszönöm a lehetőséget a szövetségnek, az elnöknek, akivel nagyon jó kapcsolatom van. Nincs sok mondanivalóm, nem keresek kifogást. A legjobb dolog most az, hogy visszatérhetek Argentínába, nyugodt vagyok.”

“Sajnálom a fiúkat, hogy nem tudtam nekik segíteni. Erősnek tartom ezt a generációt, és mindenképpen kudarc ez a teljesítmény, amiért én vagyok a felelős. Nem tudtam átadni nekik a kellő önbizalmat és nyugalmat, hogy úgy tudjanak játszani, ahogyan valóban tudnak és korábban már megmutatták. A foci sajnos ilyen. Nem értük el azt a szintet a tornán, amelyre egyébként ezek a játékosok képesek lennének. Ez pedig az én felelősségem” – tette hozzá őszintén.

Argentína a csoportkört egyetlen győzelemmel és három vereséggel zárta, és 1977, 1985 és 2013 után mindössze negyedik alkalommal nem lesz ott egy évben a Pánamerikai Játékokon és a világbajnokságon.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!