Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: mindössze csak egy döntetlent ért el a Lazio a Fiorentina ellen – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 20. fordulójában a Lazio a Fiorentinával találkozott. Az AC Milan elleni 4-0-ás gála után most nehezebben ment a fővárosi csapatnak, és csak egy döntetlent tudott összehozni a firenzeiek ellen, sőt, a végén örülhetett az egy pontnak is a Lazio.

 (Photo by Marco Rosi – SS Lazio/Getty Images)

A labdabirtoklásban a Fiorentina volt fölényben, a helyzetek számában viszont kiegyenlítettebb volt az első félidő. A vezetést mégis nagyon hamar, a 8. percben a Lazio szerezte meg, amikor Casale kapta meg a labdát a kapu előtt, majd a bal felső sarokba lőtt, esélyt sem adva a kapusnak. A 28. percben Jovic egyenlíthetett is volna, amikor elé került egy kipattanó, azonban a kapus hatalmasat védett. A vendégek sokat tartották a labdát, és többször be is tudták adni azt, ám a befejezések pontatlanok voltak, és újabb gól már nem esett a játékrészben.

A második félidőt nagyon jól kezdte a Fiorentina, mivel már a 49. percben kiegyenlítettek, amikor Nicolas Gonzalez egy hatalmas bombát küldött távolról a kapu bal oldalába. A 66. percben Jovic ismét helyzetbe került, amikor egy szép fejest küldött a kapura, de a kapus ezt is bravúrral védte. Fölényben játszottak a vendégek, és a 82. percben Mandragora is közel került a gólhoz, ám a léc alá tartó lövését Provedel védeni tudta. A 95. percben meg is nyerhette volna a mérkőzést a Fiorentina, amikor Milenkovic egy szöglet után lőhetett, azonban a labda épphogy csak súrolta a kapufát, és így már nem változott az eredmény.

Lazio – Fiorentina 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Casale (8.) ill. Nicolas Gonzalez (49.)
Sárga lap: Zaccagni (45+2.), Immobile (90+2.) ill. Kouame (40.), Saponara (67.), Amrabat (68.)
Kiállítás: – ill. –

A 20. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek
Bologna – Spezia 2–0
Lecce – Salernitana 1–2

Szombat
Empoli – Torino 2–2
Inter – Cremonese 2–1
Atalanta – Sampdoria 2–0

Vasárnap
AC Milan – Sassuolo 2-5
Juventus – Monza 0-2
Lazio – Fiorentina 1-1
20:45 Napoli – AS Roma (TV: Sport 2)

Hétfő
20:45 Udinese – Hellas Verona (TV: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása