Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: óriási verést kapott odahaza a Milan – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 20. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a három forduló óta nyeretlen címvédő a Sassuolo ellen készült a javításra…

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Óriási meglepetésre az ellentámadásokra építő Sassuolo 5-2-re kiütötte a hazai környezetben pályára lépő AC Milant. Az első tíz perc végén Giroud juttatta volna előnyhöz a hazaiakat, ám Hernandez bejátszása után lesről talált a hálóba. Kisvártatva egy labdaszerzést követő lefordulás végén Berardi jobb oldali bejátszásából a kapu előtt tökéletesen érkező Grégoire Defrel a vendégeket juttatta előnyhöz. Két perccel később pedig növelni is tudták a vezetést, miután egy újabb remekül végig játszott akció végén Davide Frattesi volt eredményes. Az első játékrész derekánál Calabria beadása találta meg középen Olivier Giroud-t, aki védhetetlenül fejelt a léc alá. Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak a felzárkózás megkezdésének, mert a 30. percben H. Traoré szögletét az előző két gólnál asszisztos Domenico Berardi fejelte be a rövid saroknál. A hatalmas iramot diktáló Sassuolo 3-1-es vezetéssel mehetett a szünetre. A második félidő úgy folytatódott, ahogyan az első befejeződött. A vendégek másfél perc után már három góllal vezettek, miután Calabria szabálytalanságát követően Armand Laurienté értékesítette a büntetőt. Nem sokkal később Rebic fejelt volna a hálóba, ám les miatt újabb gólt vettek el a milánóiaktól. A hazaiak ezt követően is többet próbálkoztak, de egyre kevesebb meggyőződéssel, főleg miután a 79. percben Matheus Henrique révén a Neroverdi kiütésessé növelte a különbséget. Két perccel később két cserejátékosának köszönhetően Messias előkészítéséből Divock Origi zárkóztatta közelebb a Milant, így “csak” 5-2-re kaptak ki.

A Rossoneri története során először kapott két egymást követő meccsen legalább négy gólt, miközben a negyedik helyről várhatja az őt követő riválisok pályára lépéseit.

AC Milan – Sassuolo 2-5 (1-3)
Gólszerzők: Giroud (24.), Origi (81.), ill. Defrel (19.), Frattesi (22.), Berardi (30.), Laurienté (47. – büntetőből), Matheus Henrique (79.)

 

A 20. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek
Bologna – Spezia 2–0
Lecce – Salernitana 1–2

Szombat
Empoli – Torino 2–2
Inter – Cremonese 2–1
Atalanta – Sampdoria 2–0

Vasárnap
AC Milan – Sassuolo 2-5
15:00 Juventus – Monza (TV: Sport 2)
18:00 Lazio – Fiorentina (TV: Sport 2)
20:45 Napoli – AS Roma (TV: Sport 2)

Hétfő
20:45 Udinese – Hellas Verona (TV: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása


Standings provided by Sofascore