Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A románok szerint a Sepsi a felelős a félbeszakadt meccs miatt

Ahogyan arról beszámoltunk, magyarellenes rigmusok miatt idő előtt félbeszakadt a Sepsi OSK vasárnapi hazai mérkőzése…

 

A román bajnokság (Superliga) 23. fordulójában esedékes Sepsi OSK-FCU Craiova mérkőzést 0-0-s állásnál a 26. percben félbeszakította és lefújta a játékvezető, mivel a vendég drukkerek magyarellenes rigmusokat skandáltak.

Noha a helyzet meglehetősen egyértelműnek tűnik, és a játékvezető a szabályoknak megfelelően járt el (többszöri figyelmeztetés után fújta le a mérkőzést), a vendégek nem vállalták a felelősséget:

“Csapatunk nem vállalja a felelősséget. A Sepsi OSK vállalta, hogy beengedi a szurkolókat a stadionjába, ezért ő az egyetlen szervezet, amely felelős a történtekért és a törvények betartásáért a lelátón. Bármely más értelmezés törvénybe ütközik. Csapatunk mentesül minden felelősség alól, amely ennek a sporteseménynek a megszervezéséhez kapcsolódik” – olvasható a közleményükben.

A Sepsi elnöke, Diószegi László így fogalmazott a Digi Sportnak: “A Craiova tábora egy pillanatig sem szurkolt saját csapatának, kizárólag rasszista rigmusokat kiabált, és Mititelu urat szidalmazta. Szerintem a botrány kedvéért jöttek, hogy Mititelut üssék. Egyáltalán nem örülök ennek a végkifejletnek, mindig a pályán akarok nyerni, de ezt a meccset most le kellett állítani, szükség volt egy normalitás irányába mutató döntésre.”

Román lapok szerint mindkét oldalról elhangoztak rasszista bekiabálások, így akár az is előfordulhat, hogy egyik csapat sem szerez pontot a zöldasztalnál.