Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európai csapatot irányíthat az argentin sikeredző – sajtóhír

Nemzetközi sajtóinformációk szerint a hazájában nagyszerű munkát végző argentin tréner hamarosan Európában vállalhat munkát…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin TNT Sports úgy értesült, hogy a holland média a legutóbb a River Plate-nél dolgozó Marcelo Gallardót tartja a legesélyesebbnek arra, hogy átvegye a közelmúltban menesztett Alfred Schreuder helyét az AFC Ajax kispadján.

A 46 éves szakember 2014 és 2022 között 14 trófeát nyert a River edzőjeként, a hőn áhított bajnoki címet a 2021-es országos bajnoki kiírásban hódították el először, miközben hat alkalommal nyertek nemzetközi trófeát. Az igazi terepe az egyenes kieséses szakaszok voltak – a Libertadores-kupa ideit megelőző négy kiírásában mindig eljutottak legalább az elődöntőig. A különféle hazai kupasorozatokban is eredményesek voltak, regnálása alatt háromszor nyerték meg az argentin kupát és kétszer a szuperkupát.

A klub egykori kiváló játékosának irányításával a “milliomosok” 2015-ben és 2018-ban a Libertadores-kupát, 2014-ben a Copa Sudamericanát nyerték meg, három alkalommal pedig a Recopa Sudamericanát zsebelték be.

Azelőtt játékosként is hosszú éveken át szolgálta a csapatot, és nyolc trófeát nyert a Riverrel. Összességében 22 elsőséggel bír a csapatta, mellyel beállított a legendás Ángel Labruna klubcsúcsát.

Gallardo nem titkoltan azzal a céllal távozott tavaly novemberben, hogy európai edzőként próbálja ki magát. Az amszterdami klub kiváló lehetőséget kínálhatna a nagyszerű projekt edző számára, amennyiben valóban őt nevezik ki a kispadra.

Az Ajax egymást követő hét nyeretlen bajnoki után menesztette Schreudert, az elmúlt hétvégén megbízott edzővel újra győzött és jelenleg a negyedik helyen öt pont a lemaradása az éllovas Feyenoordtól.