Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Németországban köthet ki a Fehérvár mellőzött támadója – sajtóhír

Német sajtóbeszámolók szerint megszületett az egyezség a MOL Fehérvár hosszabb ideje eladásra szánt támadójának jövőjéről…

A bnn.de információi szerint a MOL Fehérvár csapatánál létszámfeletti Budu Zivzivadze a német másodosztályban (2. Bundesliga) szereplő Karlsruher csapatában folytatja karrierjét, mellyel 2025-ig szóló megállapodást fog kötni. Az elmúlt hetekben számtalan külföldi csapat szerette volna megszerezni a fehérváriak keretéből kitett grúz támadót.

Mint ismeretes, október közepén a MOL Fehérvár–Újpest (0-1) meccs lefújása után a fehérvári szurkolók azt követelték „kedvenceiktől”, hogy vegyék le a mezt, miközben az ünneplő vendégdrukkerek, a tavasszal a Megyeri úton kölcsönben szereplő, a lila-fehéreket 11 góllal segítő Zivzivadzét is éltették. A Vidi grúz támadója tapssal viszonozta a gesztust, majd elcserélte a mezét Vincent Onovóval, s a kapottat még a pályán magára is húzta.

Ezt követően a fehérvári klub vezetősége tiszteletlennek vélte a viselkedését és a 28 éves támadót a második csapathoz száműzte. Zivzivadze pár héttel később egy NB III-as bajnokin súlyos sérülést szenvedett, melyet követően hazájában rehabilitálódott, de azóta visszatért Magyarországra. Csapata azonban eltántoríthatatlan a távozása mellett, a Vidi már csak azért is akart mindenképpen tuladni rajta, mert nyáron lejár a szerződése, így januárban még átigazolási díjat kaphat a játékosért.

Zivzivadze 2020-ban került Fehérvárra, majd az előző idényben parkolópályára került a csapatnál, ezért a 2021-2022-es évad második felét kölcsönben Újpesten töltötte, ahol 12 bajnokin 11 gólt szerzett. Tavaly nyáron többször is hangsúlyozta, hogy szeretne a lila-fehéreknél maradni, azonban végül visszatért a fehérváriakhoz. Az idei szezonban száműzetéséig tíz mérkőzésen egy gólt szerzett.