Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea-től igazolhat az Arsenal – sajtóhír

Nemzetközi sajtóinformációk szerint az Arsenal lemondott a régóta kiszemelt Moises Caicedo megszerzéséről és a Chelsea-től erősítene a középpályára…

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

David Ornstein jelentése értelmében az Arsenal nagyon közel áll ahhoz, hogy megállapodjon a Chelsea-vel a nyáron lejáró szerződésű Jorginho szerződtetéséről. Minden bizonnyal a felek a mai nap folyamán egyezségre fognak jutni.

A 31 éves brazil származású olasz válogatott középpályás 2018 nyarán igazolt a Chelsea-hez 50 millió font és további bónuszok ellenében a Napoli csapatától. Jorginho éveken át a Partenopei meghatározó játékosa volt, korábban a Hellas Verona csapatában szerepelt választott hazájában. Jelenleg már az ötödik szezonját tapossa a Stamford Bridge-en, minden sorozatot figyelembe véve 213 mérkőzésen 29 gólt szerzett, melyből kilencet az előző kiírásban vállalt. Azóta viszont nem történt előrelépés a lejáró szerződése meghosszabbítása ügyében, így még januárban megválhatnak tőle.

Jorginho 2021-ben igazi motorja volt a BL-győztes klubcsapatának és az Európa-bajnok válogatottjának egyaránt. Az olasz nemzeti csapat színeiben 2016 óta 46 mérkőzés alatt öt találatig jutott.

A korábbi híresztelések szerint a középpályás megszerzése iránt a Paris Saint-Germain és a Juventus is érdeklődést mutatott.