Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A román élvonalba igazolt a MOL Fehérvár támadója! – HIVATALOS

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő MOL Fehérvár FC fiatal támadója, Funsho Bamgboye a Rapid Bukarest színeiben folytatja pályafutását…

A Rapid Bukarest szerződtette a MOL Fehérvár FC 24 esztendős támadóját, Funsho Bamgboyét. A nigériai-magyar kettős állampolgár 2024-ig szóló szerződést írt alá a román csapattal, amely további egy évvel meghosszabbítható. 

Funsho Bamgboye még a Haladás jóvoltából került Magyarországra 2017 februárjában. Első bajnoki találkozóját az Újpest ellen játszotta, de jó ideig inkább a szombathelyi klub utánpótlásában kapott lehetőséget. Funsho Bamgboye a 2018/2019-es idényben lett a Haladás meghatározó tagja, a gárda kiesése után pedig a Fehérvár csapott le rá.

Funsho karrierje eléggé felemás volt Székesfehérváron. Legjobb teljesítményét Márton Gábor kezei alatt nyújtotta, míg a többi edzője nem igazán számolt vele alapemberként. A MOL Fehérvár színeiben 105 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 13 találatot és 19 gólpasszt jegyzett. A bajnokságban ezüstérmet (2020) illetve bronzérmet (2021) szerzett társaival és játszhatott a Magyar-kupa döntőjében (2021) is.