Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A spanyol bajnokságba adta kölcsön középpályását a Marseille! – HIVATALOS

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique de Marseille a Sevillának adta kölcsön az idény végéig szenegáli válogatott középpályását, Pape Gueye-t… 

A Sevilla kölcsönvette az Olympique de Marseille-nél háttérbe szorult Pape Gueye-t. A szenegáli válogatott játékos a szezon végéig került a spanyol csapathoz, vételi opció nélkül. Gueye minden bizonnyal Jorge Sampaoli kérésére érkezett, hiszen Marseille-ben már dolgoztak együtt. Ahogy arról korábban oldalunk beszámolt, mellette még Bryan Gilt vette szintén kölcsön a Sevilla.

Pape Gueye játékjogát 2020 nyarán a Marseille ingyen szerezte meg a Le Havre-től. A szenegáli futballista gyorsan berobbant a neves francia csapatnál, André Villas-Boas, majd Jorge Sampaoli bizalmát is maximálisan élvezte. Igor Tudor érkezésével viszont a háttérbe szorult, a horvát tréner többnyire csak csereként számolt vele. Gueye minden sorozatot egybe véve eddig 100 mérkőzésen lépett pályára a Marseille-ben, ezeken 4 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.