Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdai: “Olyan ajánlatot hallgatnék meg, amire azt érezném, hogy illik hozzám”

Az újabb veresége után krízisben lévő Hertha BSC háza táján a német lapok egyre többet találgatnak változásokról…

(Photo by Matthias Kern/Getty Images)

A német sajtóban egyre többet pletykálnak arról, hogy a csapat korábbi edzője, Dárdai Pál visszatérhet a Herthához, főleg miután Fredi Bobic sportigazgatót menesztették. A Kicker megszólaltatta a munkanélküli trénert egy esetleges következő megbízatásról:

“Nem unatkozom, figyelemmel kísérem a három fiam karrierjét. Van hogy meghívnak a magyar válogatotthoz és előadásokat tartook a magyar edzőképzésben. A következő edzői feladatomat tekintve mindenképpen olyan ajánlatot hallgatnék meg, amire azt érezném, hogy illik hozzám. Csak úgy nem vállalnék el semmit. Kell, hogy motivált legyek. Az mindegy, hogy a Bundesligáról, a másodosztályról, vagy az utánpótlásról van szó. Őszinte emberek kellenek mellém. Ha ez meglenne, az ideális lenne. Az anyagi része másodlagos, mivel sosem szórtam a pénzt a kaszinóban.”

Dárdai a Hertháról elmondta, hogy mindig is az volt az álma, hogy olyan struktúrát építhessen fel a klubnál, mint ami az Ajaxnál is van, hogy a saját utánpótlásból érkező játékosokat tudatosan építik be az első csapatba.

A 46 éves szakember 1997-től 2011-ig aktív játékosként, majd utánpótlásedzőként és az első csapat vezetőedzőjeként is szolgálta a berlini csapatot egészen 2021-ig. Távozása óta a csapat csak lejtmenetben van, pedig Dárdaival még nemzetközi kupaindulók is voltak.

A csapat jelenleg Sandro Schwarz irányításával a Bundesligában csak az utolsó előtti, kieső helyet foglalja el. A németek korábbi aranylabdás klasszisa, Lothar Matthäus a minap egy műsorban úgy fogalmazott, hogy “csakis Dárdai Pál lehet a megfelelő ember arra, hogy visszanyerje értékeit a HBSC és a csapat újra felvirágozzon”.