Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: az Union idegenben nyerte meg a fővárosi rangadót – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 18. fordulójának szombat délutáni programjában fővárosi rangadót rendeztek a Hertha BSC és az Union Berlin között…

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

A második helyen álló Union Berlin esélyeshez méltóan magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a kiesőjelölt Hertha BSC ellen a berlini Olimpiai Stadionban. A találkozó rangadóhoz méltó küzdelemben, ami a mezőnyjátékot illette, de a jobb játékerőt képviselő vendégek fölénye hamar megmutatkozott a minőségi helyzetek számában. Az Union végül az első félidő hajrájában tudta megszerezni a vezetést, amikor Trimmel kapu elé ívelt szabadrúgása után Danilho Doekhi fejelt az ötös előteréből hálóba. A fordulást követően bár jobban rákapcsolt a Hertha, az Union biztosan állta a sarat és a 67. percben újabb gólt szerzett egy ellentámadás végén, Becker önzetlen passzát Paul Seguin váltotta gólra. A második találattal az Union bebiztosította a fontos sikerét, mellyel továbbra is tartja a várakozáson felüli, második helyezését a táblázaton. Ezzel szemben viszont a Hertha zsinórban a harmadik vereségével továbbra is az utolsó előtti, kieső helyezést foglalja el.

A győztes piros-fehérek soraiban a magyar válogatott középpályása, Schäfer András sérülése után először kezdett, az első félidőt végig játszotta, míg a Ferencvárostól újonnan igazolt Aissa Laidouni egyelőre nem játszott.

Hertha BSC – Union Berlin 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Doekhi (44.), Seguin (67.)

 

A 18. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
RB Leipzig – VfB Stuttgart 2-1

Szombat:
Freiburg – Augsburg 3-1
Hertha BSC – Union Berlin 0-2
Hoffenheim – Borussia Mönchengladbach 1-4
Mainz – Bochum 5-2
Werder Bremen – Wolfsburg 2-1
18:30 Bayern München – Eintracht Frankfurt (tv: Arena 4, élő)

Vasárnap:
15:30 Schalke 04 – 1. FC Köln (tv: Arena 4, élő)
17:30 Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund (tv: Arena 4, élő)

A bajnokság aktuális állása