Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Váratlan fordulat a magyar válogatott hátvédje ügyében – sajtóhír

A legfrissebb beszámolók szerint a távozás helyett inkább megújíthatja szerződését a magyar védő klubcsapatánál…

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy mivel egyre kisebb az esély Szalai Attila téli klubváltására, a Fenerbahce vezetői megkezdték az egyeztetéseket a magyar hátvéd menedzserével a szerződése megújításáról, hogy javítsák piaci pozícióikat a későbbi átigazolási tárgyalások során.

A 25. születésnapját a közelmúltban ünneplő hátvéd két évvel ezelőtt szerződött a török klubhoz a ciprusi Apollon Limasszol csapatától, játékjogáért a 2.3 millió eurót fizetett az isztambuli egylet. Szalai a Fener hátvédsorába hamar beilleszkedett és villámgyorsan nélkülözhetetlen alapemberré vált az együttesben, és hátvéd létére 21 meccs alatt három gólt szerzett a múlt szezonban. Az elmúlt idényben sérüléséig 31 bajnokin és összesen 43 tétmérkőzésen vették számításban.

A magyar válogatott alapembere az idei szezonban eddig 34 tétmérkőzésen szerepelt klubcsapatában, beleértve az összes bajnoki meccset.

Az utóbbi időben a nemzetközi sajtóban Szalait a török sajtó számtalan csapattal boronálta össze, ám mindezidáig az átigazolásából semmi nem lett.

Korábban maga Szalai Attila is többször hangsúlyozta, hogy az aktuális szezont mindenképpen a Fenerben szeretné befejezni, és úgy tűnik, hogy klubja is számít rá. A magyar válogatott hátvéd aktuális szerződése 2025 nyaráig érvényes az isztambuli egyletnél.