Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: kettős győzelemmel jutott a döntőbe a Manchester United!

A “vörös ördögök” az odavágón aratott három gólos sikerük ellenére nem bíztak semmit a véletlenre a Nottingham Forest elleni visszavágón sem, ahol két gólos sikert arattak. 

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Erik ten Hag a szinte biztos továbbjutást jelentő 3:0 ellenére erős kezdőcsapatot küldött a pályára, amelyben ott volt Raphael Varane, Lisandro Martinez vagy Bruno Fernandes is.

Az MU az első percektől magához is ragadt a kezdeményezést, közel 70%-ban birtokolta – a találkozó egészében is – a labdát, ám fölénye sokáig meddőnek bizonyult.

A Nottinghamnek volt két lehetősége az első félidőben. ám a gólhoz legközelebb Wout Weghorst fejese járt, azonban a holland csatár az első félidő utolsó pillanataiban a kapufára csúsztatott.

A szünet után szinte semmit nem változott a játék képe, a hazaiak kontrollálták a találkozót, a Nottingham védekezett. Az embernek az volt az érzése, amikor Erik ten Hag csapata felgyorsítja a játékot, hamar lehetőséghez is jutnak Fernandesék – Ez a ‘gyorsítás’ igazán Marcus Rashford, Antony Martial és Jadon Sancho beállítását követően sikerült igazán, amikor is a 73. és a 76. perc előbbi most a gólpasszok terén jeleskedett: Antony Martiallal majd Freddel is rúgatott egy-egy gólt.

A Nottingham az odavágón állt igazán közel a gólhoz, de még olykor ahhoz is, hogy megnehezítse az MU dolgát; ugyanakkor összességében az is igaz, hogy a papírforma érvényesült a két párharc során, az MU 5:0-ával jutott a fináléba.

Manchester United – Nottingham 2-0 (0-0) 
Gólszerzők: Martial (73.), Fred (76.)

 

A másik ágon, kedden: 

Newcastle United – Southampton 2-0 Összesítésben 3-1 a Newcastle javára