Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ellopták Dino Zoff kesztyűjét, amit az 1982-es világbajnokság döntőjében viselt

Ismeretlen tettesek ellopták azt a pár futballkesztyűt, amelyet az olasz válogatott kapusaként Dino Zoff viselt az 1982-es világbajnokság döntőjében.

(Photo by Mark Leech/Getty Images)

A La Gazzetta dello Sport című olasz lap tudósítása szerint a relikviát az Azzurri, a nemzeti csapat történetének 100 évét felölelő római ünnepi tárlatról vitték el, amelyen több mint fél ezer tárgyat állítottak ki, de csak a Zoff-ereklyéket tulajdonították el a tolvajok, írja az MTI.

A kesztyűket kifejezetten a spanyolországi világbajnokságra tervezték, szürkére és feketére színezték, élénkpiros tenyérrésszel. Zoff ezt használta a fináléban, amelyet az olasz válogatott 3-1-re nyert meg az NSZK alakulatával szemben. Csapatkapitányként védett a meccsen, és 40 évesen a nemzeti együttes színeiben ez volt az utolsó nagy tornája, amelyen a legjobb kapusnak választották meg.

Nem ez az első futballrelikvia, amit meglovasítottak: az 1966-os angliai világbajnokság előtt ellopták a Rimet-kupát, amit egy Pickles nevű kutya talált meg két hónap a rablás után. Az 1970-es vb-t megnyerő brazil válogatott, mint háromszoros bajnok végleg magánál tarthatta a vándorkupát, ezt azonban 1983-ban egy riói kiállításon ismét ellopták, és azóta sem került elő.