Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elárverezik a Ferencváros derbin viselt mezeit

A Ferencváros 3-1-es győzelmet aratott az Újpest ellen a magyar bajnokság (OTP Bank Liga) vasárnapi derbijén…

 

A Nemzeti Sport hívta fel rá a figyelmet, hogy a Ferencváros játékosai különleges, egyedi mezben léptek pályára, az elárverezendő szerelések után befolyt összeget jótékony célra fordítják.

A Fradi-játékosok az Újpest elleni derbin egyedi mezben léptek pályára, amellyel egy fontos ügyre kívánták felhívni a figyelmet. A Magyar Telekom által 2020-ban életre hívott Mobildonor program célja, hogy a régi, de jól működő mobilokat begyűjtse és olyanokhoz juttassa el, akiknek segítséget jelentenek a digitális világ megismeréséhez. A kezdeményezhez csatlakozók felajánlhatják használaton kívüli okostelefonjukat rászorulóknak vagy támogató szervezeteknek, így „mobildonorokká” válhatnak. A Telekom vállalja, hogy a felajánlott készülékeket begyűjti, felújítja, az adatokat törli és segélyszervezetek bevonásával eljuttatja a leginkább rászorulókhoz.

Ennek a kezdeményezésnek ad új lendületet a Fradi csatlakozása. A Telekom 2014 óta kiemelt támogatója a Ferencvárosi Torna Club felnőtt férfi futballcsapatának és labdarúgó-utánpótlásnevelésnek, 2018 óta pedig a női labdarúgó-, a vízilabda-, a jégkorong-, valamint a férfi tornaszakosztály névadó támogatójaként is hozzájárul a klub sikereihez. A Telekom és az FTC a Mobildonor program létezése óta már gyűjtött közösen eszközöket.

A klub helyszíni gyűjtőpontonként is a nemes cél mellé állt, így a szurkolók további két helyen tudják leadni használaton kívüli eszközeiket: a Groupama Aréna jegypénztáraiban, valamint a Fradi Boltban (FTC-MVM Népligeti Sportközpont, 1101 Budapest, Vajda Péter utca 6.). A következő hetekben több eseményre is sor kerül, köztük a játékosok által a mérkőzésen viselt, Mobildonor-logóval ellátott dedikált mezek árverezésére. Az árverésből befolyt összeget jótékony célra fordítják.