Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországban is megforduló támadót igazolt az MTK – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) a feljutásért küzdő MTK Budapest szlovák szélsővel erősítette meg a keretét…

 

Az MTK Budapest csapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy kétéves megállapodást kötött a 25 esztendős szlovák szélsővel, Nikolás Spalekkel.

A vágsellyei születésű, magyar anyanyelvű játékos az U15-ös korosztálytól kezdve végig tagja volt a szlovák korosztályos válogatottaknak. Spalek a szlovák első osztályban a Nyitra, a Nagyszombat és a Zsolna csapataiban szerepelt, utóbbi színeiben 103 tétmeccsen 21 gólig és 22 előkészítésig jutott. Ezt követően 2018-ban igazolt az akkor olasz másodosztályú Bresciához, melynél négy szezont húzott le. Spalek a 2019-2020-as szezonban 25 találkozón lépett pályára a Serie A-ban, két találat és egy előkészítés fűződött a nevéhez – a másik három szezonban a Serie B-ben szerepeltek, összességében 107 meccsen 9 találatra volt képes.

Az aktuális szezonra a vajdasági Topolyai SC-hez került a szerb első osztályba, amely színeiben viszont hat meccsen alig 160 játékpercet regisztrált, így nem gördítettek akadályt a távozása elé.