Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: a brazil U20-as válogatott kulcsembere is kiszemelt! – sajtóhír

Spanyol és brazil források egybehangzóan állítják, hogy a Real Madrid a Kolumbiában jelenleg is zajló U20-as korosztályos dél-amerikai bajnokságot követően megkísérelheti a brazil csapat kulcsemberének, Robert Renannak a szerződtetését. 

A 19 esztendős középhátvéd jelenleg az orosz Zenit játékosa, amely idén január első napjaiban hosszú távra (2028-ig – a szerk.), ingyen szerezte meg a Corinthians nevelésű játékost.

A Transfermarkt által jelenleg 2 millió euróra taksált hátvéd szerződtetését a blancók nemzetközi kapcsolatokért felelős futballigazgatója, az a Juni Calafat javasolta, akinek tanácsait (lásd Vinicius Junior vagy Rodrygo) rendre megfogadja Florentino Pérez és a blancók vezetősége.

A 186 centiméter magas Robert Renan mielőbbi szerződtetését Calafat a ‘beszámolói’ alapján mielőbb szorgalmazná, ám a Zenit vélhetően borsos árat kérne majd a nyáron az ígéretes jövő előtt álló fiatalért, akinek legnagyobb erényei között azt tartják, hogy korát meghazudtolva igazi vezéregyéniség a pályán.

Érdekesség, hogy ha már Juni Calafatot említettük, az ő tanácsára a Real Madrid a közelmúltban eddig összesen 235 millió eurót költött brazil tehetségek szerződtetésére. Talán egyedül eddig a jelenleg a Gironánál kölcsönben futballozó Reinier szerződtetése nevezhető kisebb kudarcnak, hiszen Vinicius Junior, Éder Militao vagy Rodrygót senkinek nem kell bemutatni; ahogyan a 2024 nyarán Madridba érkező Endricket sem.