Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szörnyű élményeiről mesélt a Törökországban légióskodó norvég futballista

Ahogyan arról beszámoltunk, hétfőre virradóra 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, a két országban együttesen már többezer halálos áldozatot regisztráltak…

(Photo by Mustafa Ciftci/Anadolu Agency via Getty Images)

Az Adana Demirspor norvég válogatott légiósa, Fredrik Gulbrandsen közösségi oldalán írt a szörnyűségekről, melyet át kellett élnie a földrengés idején:

“Szavakkal nem tudom leírni, mennyire féltem, amikor Adanában megmozdult a föld. Még mindig sokkos állapotban vagyok.  Egy 15 emeletes bérház legfelső emeletén aludtam, és egy ponton biztos voltam benne, hogy meg fogok halni. Kúsztam a földön, miközben meggyőződésem volt, hogy a padló elsüllyed alattam. Még mindig nem hiszem el, hogy az épület megmaradt. Olyan nagyon gyorsan mozgott, mintha egy heves vihart átélő hajón lennék. Nagyon-nagyon szerencsés voltam.”

Gulbrandsen nemtetszését fejezte ki, hogy a török bajnokságban hivatalosan csak egy fordulót halasztottak el, de már kérvényezték a bajnokság további, legalább márciusig való felfüggesztését.

“Egy játéknap! Nem értem, hogy miért kellene hamarosan fociznunk, miközben sokan még mindig az életükért küzdenek. Gyötörnek az éjszaka emlékei, enyhén szólva traumatizált vagyok. Mi van, ha újabb földrengések jönnek? Mi lesz akkor az épületekkel? Most semmi sem biztonságos. A futball a legnagyobb szenvedélyem, de az életem sokkal fontosabb” – tette hozzá.

A hírek szerint csütörtök hajnalra a 15 ezret a hét eleji törökországi és szíriai földrengések halálos áldozatainak száma a helyi hatóságok összesítése szerint, a sérültekét pedig Törökországban már közel 63 ezerre, Szíriában pedig 5 ezernél többre teszik. A földrengés során jelentős anyagi kár is keletkezett, épületek, műemlékek rongálódtak meg, családok ezrei maradtak otthon nélkül.

Nem találják például a Hatayspor ghánai labdarúgóját, Christian Atsut sem, akiről ugyan elterjedt az a hír, hogy élve húzták ki a romok alól, de később kiderült, téves személyazonosságról van szó.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fredrik Gulbrandsen (@fredgulbrandsen) által megosztott bejegyzés