Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Sociedad kulcsemberét szemelte ki az Arsenal! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese a nyári átigazolási időszakban a Real Sociedad középpályásával, Martin Zubimendivel erősítené meg a keretét.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Annak ellenére, hogy a téli átigazolási időszak véghajrájában az Arsenal gárdája leigazolta Jorginhót a középpályára, Mikel Arteta még tovább szeretne erősíteni ezen  poszton. A források alapján a spanyol mester legfrissebb kiszemeltje a Real Sociedad kulcsjátékosa, Martin Zubimendi. A védekező középpályás a 2020/21-es szezontól vált egyre fontosabb elemévé a Sociedad keretének, mára pedig már kirobbanthatatlan lett a baszk gárda kezdőjéből. Nem meglepő módon Zubimendi teljesítményére több topcsapat is felfigyelt, de a hírek szerint az Arsenal kész arra is, hogy kifizesse a 24 éves játékos szerződésében szereplő kivásárlási árat, ami 60 millió euróra rúg.

Martin Zubimendi 2020 nyarán került fel a Real Sociedad felnőttei közé. A klub színeiben azóta 124 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 4 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2027 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 40 millió euróra taksálja a transfermarkt.