Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A katariak ajánlatot tettek a Manchester United megvásárlására – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, a Manchester United közel áll ahhoz, hogy hamarosan új tulajdonosi csoport birtokába kerüljön…

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A Manchester United tulajdonjogainak eladásával megbízott szervezet péntek estig várta az ajánlatokat a klub megvásárlására. Az egyik legfőbb érdeklődőnek számító katari QIB Bank hivatalosan is megerősítette, hogy Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk megtette ajánlatát a klubért. A döntésről a pénzintézetnek a bankelnök sejkre hivatkozó közleménye számolt be.

“Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk ma megerősítette, hogy engedélyezi az ajánlattételt a Manchester United labdarúgóklub száz százalékára. Az a terv, hogy a klubot visszavezesse a sikerekhez a pályán és azon kívül is, és mindenek felett, hogy a szurkolók újra a Manchester United legfontosabb részei legyenek” – áll a közleményben.

A katari befektetők ajánlata jelentős beruházásokat eredményezne a csapaton belül. Az Old Trafford és a carringtoni edzőpálya felújításra szorul, a katariak pedig készek pénzt áldozni a klub infrastruktúrájának fejlesztésébe.

Az ajánlat összegét hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, de a katari sajtó szerint a sejk állja a mostani tulajdonosok, a Glazer család által kért ötmilliárd fontot.