Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bizakodva várja az új kalandot a légiósnak álló magyar futballista

Ahogyan arról beszámoltunk, Szabó Bálint a Pakstól kölcsönben a török első osztályú Antalyasporhoz szerződött…

A fiatal magyar középpályás, Szabó Bálint egy ideje már új csapatánál tartókozdik, a Nemzeti Sportnak mesélt az Antalyaspornál megélt tapasztalatairól:

“Együtt utaztam a magyar mentőcsapatok tagjaival, a kutyákkal, és bevallom, némi félsz azért dolgozott bennem. Antalyába érve megnyugodhattam, a tengerparti részt szerencsére nem érintette a katasztrófa. Az új csapatom tagjai a kialakult helyzetre való tekintettel szabadságot kaptak, így csak a héten gyakorolhattam együtt az új társakkal, persze addig egyedül is edzettem. Négy gyakorláson vagyok túl, a tapasztalatok alapján úgy érzem, nem lesz gond a beilleszkedéssel. A bajnokság március elején folytatódik, ám az Antalyaspornak van egy elmaradt mérkőzése, így már február végén pályára lép, ám a versenykiírás szerint akkor még nélkülem. Bízom abban, hogy a tavaszi szezon nyitányán már a csapatban lehetek. Köszönettel tartozom a The Footballers Groupnak, hiszen nélküle nem jött volna létre a két klub közötti megállapodás.”

A 22 éves középpályás 2020 óta eddig 43 mérkőzést játszott az NB I-ben, külföldön mostanáig soha nem próbálta ki magát.

Az Antalyaspor a jelenlegi kényszerszünetben a 13. helyen áll a 19 csapatos török bajnokságban, amely két csapat visszalépése után a tervek szerint a márciusban 17 csapat részvételével folytatódik tovább. Az együttest a játékosból lett fiatal edző, Nuri Sahin irányítja, Szabó újdonsült csapattársai között pedig olyan játékosok lesznek, mint a brazil Luiz Adriano vagy a Bundesligát is megjárt Ömer Toprak.