Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kinevezte új vezetőedzőjét a kiesőjelölt – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az angol bajnokságban (Premier League) kieső helyen tanyázó Leeds United spanyol trénert nevezett ki…

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

A Leeds United együttese hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy “rugalmas szerződést” kötött Javi Graciával, aki a jövőben elláthatja a csapat vezetőedzői feladatait Jesse Marsch közelmúltbeli menesztése után.

Az 52 esztendős pamplonai származású tréner utoljára legutóbb a katari Al-Szadd edzője volt, azonban miután megnyerték a 2021-2022-es bajnokságot, tavaly június óta munkanélküli volt. Gracia korábban az angol élvonalból végül kieső Watfordot irányította 2018 januárjától 2019 szeptemberig, ám azok után, hogy FA-kupa döntőig vezette a gárdát, a gyenge idényrajtot követően lapátra került. Azt megelőzően a Rubin Kazany trénere volt, hazájában korábban 2016-ban a Málaga csapatánál tevékenykedett, de a teljesség igénye nélkül az Almería és az Osasuna együtteseit is szolgálta.

Az utolsó tíz mérkőzését nyeretlenül megvívó Leeds United 23 forduló alatt szerzett 19 pontjával csak a 20 csapatos mezőny 19. helyén foglalja el a Premier League-ben.