Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Liverpoolt és az Evertont is megbüntették a városi derbin történt tömegverekedés miatt

Büntetést kapott az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool és Everton csapata, miután a városi derbin egymásnak ugrottak a játékosok a pályán.

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) a Liverpoolt és az Evertont is pénzbüntetéssel sújtotta, amiért a merseyside-i derbi során összecsaptak a pályán a két csapat játékosai.

A február 13-i angol bajnoki mérkőzés 86. percében mindkét csapatból több játékos, köztük a cserék is összeverekedtek. A nézeteltérés akkor indult el, amikor az Everton kapusa, Jordan Pickford nekiment a Liverpool védőjének, Andy Robertsonnak. Ezt követően más játékosok is becsatlakoztak, és így gyorsan elfajult a helyzet. Mind Pickford, mind pedig Robertson azonnal sárga lapot kapott.

“Az Evertont és a Liverpoolt 40 000, illetve 25 000 font pénzbírsággal büntetjük amiatt a tömegverekedés miatt, amelyre február 13-i Premier League-mérkőzésen került sor”

– olvasható az angol szövetség közleményében.

“Mindkét klub elismerte, hogy nem tudta biztosítani a pályán és a kispadon lévő játékosok szabályos viselkedését, és nem tudták őket távol tartani a tömegverekedéstől a meccs 86. percében.”

A mérkőzést a Liverpool nyerte meg 2-0-ra Mohamed Szalag és Cody Gakpo találataival.