Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Di Maria remeklésével továbbjutott a Juventus! – eredmények, továbbjutók

Elsőként jutott az Európa-liga nyolcaddöntőjébe a Sporting, a Juventus, és a Sevilla együttese, míg az AS Monaco – Bayer Leverkusen párharc hosszabbítása cikkünk megjelenésének pillanatában is tart. 

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

 

Nantes – Juventus 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Di Maria (5., 20. és 78. – a másodikat büntetőből)
Kiállítva: Pallois (18.)

A torinói egy-egy után sokan féltették a Juventust a Nantes otthonában, ám összességében nem sok kérdés férhetett a Juve továbbjutásához – Különösen úgy, hogy a találkozó túlnyomó részét emberelőnyben játszhatták az olaszok.

A Juventus hőse a fénykorát idéző, mesterhármast jegyző Ángel Di Maria volt, aki már az első játékrészben bebiztosította csapata továbbjutását.

Továbbjutott a Juventus, 4:1-es összesítéssel!

 

Midtyjjalnd – Sporting 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Coates (21.), P. Goncalves (50. és 77.), Gartemann (85. -öngól)
Kiállítva: Paulinho (38. – második sárga lappal)

A portugáliai döntetlen után nagy reményekkel készültek a dánok a visszavágóra, amelyen előbb Sebastian Coates gólja után, majd Paulinho kiállítása után egy félidő alatt megpecsételődött a sorsuk. A Sporting emberhátrányban, nagy fölényben játszva magabiztos győzelemmel jutott tovább.

Továbbjutott a Sporting, 5:1-es összesítéssel!

 

PSV Eindhoven – Sevilla 2-0 (0-0)
Gólszerzők:
L. de Jong (77.), F. Silva (90+.)

Az első mérkőzésen szerzett három gólos előnye a Sevillának sokáig úgy tűnt, nem forog majd veszélyben. A PSV későn ébredt, a 94. percben szerzett második holland találat amolyan keserű szépségtapasznak bizonyult, hiszen a Sevilla első márkőzésen szerzett előnye kitartott a végéig, így az andalúzok jutottak tovább.

Továbbjutott a Sevilla, 3:2-es összesítéssel!

 

AS Monaco – Bayer Leverkusen 2-3 (1-2) Büntetők után: 3-5
Gólszerzők: Ben Yedder (19.), Embolo (84.)  illetve Wirtz (13.), E. Palacios (21.), Adli (58.)

Kitettek magukért a csapatok a visszavágón is, már ami a pályán történteket vagy a gólokat illeti. A Bayer Leverkusen a kapura veszélyesebben játszva, többet próbálkozva sokat tett azért, hogy a maga javára fordítsa a párharcot Monacóban.

A németek korán vezetést szereztek, amelyre hamar válaszolt ugyan a Monaco, csakhogy legalább olyan hamar szerezte vissza a vezetést a Bayer.

A második félidő elején szerzett újabb német-gólra sokáig úgy tűnt, nem lesz válasza a hazaiaknak, akik az utolsó percekben hosszabbításra mentették a találkozót.

(…) Jöhetett a kétszer 16 perc ráadás, ahol miután nem született újabb gól, büntetőket lőhettek a csapatok. Az idegek harcát a Leverkusen játékosai bírták jobban, így a végletekig kiélezett párharc végén a továbbjutásnak is örülhettek.

Továbbjutott a Leverkusen, 5:5-ös összesítés után, büntetőkkel, 5:3-mal!