Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: “Messi mindig be fog férni a csapatba”

Az utóbbi időben egyre több találgatás látott napvilágot a Paris Saint-Germain lejáró szerződésű játékosa, Lionel Messi jövőjét illetően…

(Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)

A katalán sajtó továbbra is töretlenül bízik benne, hogy a Paris Saint-Germain labdarúgója, Lionel Messi a nyáron visszatérhet a Barcelonához, és arról számoltak be, hogy a napokban édesapja, aki egyben az ügynöke, Jorge Messi a katalán fővárosban járt. (Ugyanakkor a megbízhatóbb argentin források szerint legfeljebb az esetleges jövőbeli búcsúmeccséről egyeztettek.)

Menet közben a BBC megszólaltatta a katalánok vezetőedzőjét, Xavit, hogy mi lenne a véleménye Messi visszatéréséről:

“Messi tudja, hogy Barcelona az otthona és az ajtók nyitva állnak előtte, ezt már sokszor mondtam. Barátok vagyunk, folyamatosan tartjuk a kapcsolatot és a lehetséges visszatérése csak rajta múlik. Leo a világtörténelem legjobb játékosa, mindig be fog férni a csapatba.”

A 35 éves argentin klasszis másfél évtized után hagyta el a Barcelonát, és szerződött 2021 nyarán a PSG-hez. Messi addig kizárólag a katalánokat erősítette, mellyel egyéni és csapatszinten is mindent megnyert. Számtalan elismerés és trófea mellett 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a csapat mezében.

Egyelőre csak találgatni tudunk Messi jövőjéről, és az sem zárható ki, hogy június 30-ig meg fogja hosszabbítani a szerződését a PSG-nél.