Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-sorsolás: német csapatot kapott a Fradi, Sallaiék a Juventusszal találkoznak

Péntek délben sorsolták ki az Európa-liga nyolcaddöntőjének párosításait, melyben hosszú idő után először a Ferencváros személyében egy magyar csapat is érdekelt volt…

(Photo by Kristian Skeie – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az Európa-liga nyolcaddöntőinek sorsolásán kiderült, hogy a Ferencváros ellenfele a Bayer Leverkusen lesz a következő körben a legjobb nyolc közé jutásért.

A további magyar érdekeltségű csapatok közül a Sallai Rolanddal felálló Freiburg a Juventusszal, Szalai Attila csapata, a Fenerbahce a hatszoros győztes Sevillával, míg a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin a Royale Union Saint-Gilloise-szal találkozik a nyolcaddöntők során.

A legjobb 16 közé az Európa-liga csoportkörének nyertesei, valamint a csoportmásodikok és a BL-csoportharmadikok közt lejátszott playoff-kör győztesei jutottak be. Valamennyi kisorsolt párharcban az El-csoportelsők a kiemeltek, így ők játszhatják otthon a nyolcaddöntős párharcok visszavágóit.

A legjobb 16 közé tíz különböző ország csapata jutott be: három-három német és spanyol, két-két olasz és angol csapat mellett a magyar együttesen kívül ukrán, portugál, török, holland és belga együttes is képviselteti magát a kupasorozat tavaszi folytatásában.

Az egyes párharcok első mérkőzéseit március 9-én, a visszavágókat március 16-án rendezik.

Európa-liga, a nyolcaddöntők párosításai

Union Berlin – Royale Union Saint-Gilloise
FC Sevilla – Fenerbahce
Juventus – SC Freiburg
Bayer Leverkusen – Ferencváros
Sporting CP – Arsenal
Manchester United – Real Betis
AS Roma – Real Sociedad
Sahtar Donyeck – Feyenoord

Az Európa-liga 2022-2023-as kiírásának fináléjára május 31-én, szerdán a Puskás Arénában kerül sor.