Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibrahimovic lett a Milan történetének legidősebb játékosa

Az AC Milan 2-0-s győzelmet aratott az Atalanta ellen az olasz bajnokság (Serie A) 24. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén…

(Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Az AC Milan soraiban ismét bevetésre került Zlatan Ibrahimovic, aki utoljára kilenc hónapja lépett pályára tétmérkőzésen, miután a nyáron térdműtéten esett át.

Azzal, hogy a veterán svéd klasszis pályára lépett az Atalanta elleni találkozón, Ibrahimovic lett a Rossoneri történetének valaha volt legidősebb olasz bajnokin pályára lépő játékosa 41 évesen és 146 naposan. Az eddigi rekordot Alessandro Costacurta tartotta, aki 41 évesen és 25 naposan lépett pályára utoljára a Serie A-ban a csapat színeiben.

Ibra a 2021-2022-es idényben 23 mérkőzés alatt nyolc találatig jutott, azonban sérülése miatt csak korlátozottan tudott csapata rendelkezésére állni. A nyáron térdműtéten esett át, melynek következtében az aktuális idényben eddig egyetlen percet sem töltött a pályán. A rutinos játékos utoljára 2022. május 22-én az előző idény utolsó fordulójában lépett pályára.

Nagyon hiányoztak a szurkolók, köszönöm nekik, hogy erőt, adrenalint és motivációt adtak a folytatáshoz. Ma szabadnak éreztem magam, végre megint azt csinálhattam, amit szeretek, focizhattam, de nagyon sokat szenvedtem ezért. Az előző idény utolsó hat hónapjában óriási fájdalmakkal játszottam. Megműtethettem volna magam, de a csapatnak minden segítséget meg akartam adni, hiszen éreztem, bajnokok lehetünk” – jegyezte meg Ibra a meccs után.