Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-ben köthet ki a Ferencváros támadója – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Ferencváros hosszabb ideje mellőzött támadója hamarosan elhagyhatja a zöld-fehérek kötelékét és az MLS-ben próbálhatja ki magát…

Az MLS-ben megbízható forrásnak számító Tom Bogert információi szerint a Portland Timbers gárdája készül rövidtávú szerződést kötni a Ferencvárosnál egyre kevesebb lehetőséget kapó Franck Bolival.

A 29 éves elefántcsontparti támadó a 2019-es leigazolása óta 126 tétmérkőzésen 42 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott társainak. Boli egymást követő két NB I-es idényben is tíz-tíz gólt szerzett, emellett számtalan fontos gólt szerzett a nemzetközi kupasorozatokban és azok selejtezőin, például két találat fűződött a nevéhez a Bajnokok Ligája 2020-2021-es csoportkörében. Az előző bajnoki kiírásban 19 mérkőzésen öt gólra volt képes, míg az aktuális szezonban kilenc fellépés alatt három gól került a neve mellé, melyből kettőt az Újpest elleni, 6-0-s győzelem alkalmával szerzett az ősszel.

Boli számára az idei szezonban kevesebb lehetőség jutott, sérüléssel bajlódott, majd felépülése után sem számoltak vele, és az Európa-liga tavaszi folytatására be sem nevezték őt a zöld-fehérek keretébe.

A légiós mielőtt a Fradihoz igazolt volna, Norvégiában a Stabaek és az Aalesund futballistája volt, valamint a kínai Liaoning Whowin soraiban is kipróbálta magát.

A 2015-ben bajnoki címet szerző, 2018-ban és 2021-ban a bajnoki döntőt elveszítő oregoniak győzelemmel kezdték meg szereplésüket az MLS 2023-as idényében.