Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Cremonese első győzelmét szerezte az AS Roma ellen, a Juve hátrányból jött vissza a torinói derbin – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 24. fordulójában rendeztek torinói derbit, ami egy nagyon gólgazdag mérkőzést hozott, ráadásul a Juventus kétszer is felállt hátrányból. Az AS Roma azonban már nem volt ilyen szerencsés, mivel vereséget szenvedett a Cremonese otthonában, ami egyben a cremonai csapat első győzelme is volt a szezonban. 

 (Photo by Stefano Guidi/Getty Images)

Juventus – Torino:

Nagyon hamar, már a 2. percben megszerezte a vezetést a Torino, amikor Singo fejelte előre a labdát egy szöglet után, Buongiorno még beleért, és pont így volt jó Karamoh-ának, aki a hálóba lőtt. Helyzetek tekintetében kiegyenlített volt a mérkőzés, ám főleg a Juve tartotta a labdát, ami a 16. percben ki is egyenlített: Kostic adta be a labdát, ami végül a jobbon érkező Cuadrado elé került, aki a kapuba bombázott. A 42. percben azonban már ismét vezetett a Torino, amikor Ilic tette a labdát Sanabria elé, aki közelről kilőtte a bal alsó sarkot. Azonban még a szünet előtt, a 46. percben ismét egyenlített a Juventus, amikor Kostic szöglete után Danilo fejelt nagy erővel a hálóba.

A második félidő is gólgazdag volt, azonban a Juve részéről, mivel csak a hazai gárda szerzett gólokat. Az 50. percben Vlahovic már eltalálta a felső lécet, aztán az 57. percben csak hajszálnyival fejelt mellé. A 67. percben akár a Torino is vezetést szerezhetett volna, de Linetty is csak a felső lécet találta el. A 71. percben azonban már a Juventus szerzett gólt, amikor Bremer érkezett remekül Chiesa beadására, majd közvetlen közelről a kapus mellett felugorva fejelt a kapu bal oldalába. A 81. percben ismét betalált a Juve, most egy szabadrúgás után Rabiot elé került a labda, majd a kapu bal oldalába lőtt, és bár sokáig nézegették, hogy lesen állt-e, végül megadták a gólt. A Torino itt már feladta, így a végén a Juventus örülhetett.

Juventus – Torino 4-2 (2-2)
Gólszerzők: Cuadrado (16.), Danilo (45+1.), Bremer (71.), Rabiot (81.) ill. Karamoh (2.), Sanabria (43.)
Sárga lap: – ill. Rodriguez (60.), Ricci (90+5.)
Kiállítás: – ill. –

Cremonese – AS Roma:

Kevés helyzetet hozott az első félidő, és bár az AS Roma játszott valamivel jobban, a vezetést a Cremonese szerezte meg a 17. percben, amikor Valeri vett le egy labdát vállal a kapu előtt, ami utána Tsadjout elé pattant, ő pedig kapásból lőtt a bal felső sarokba. Többet birtokolta a labdát a Roma, azonban közel nem igazán tudott kerülni a hazaiak kapujához, így már nem változott az eredmény a szünetig.

Nem indult jól a második félidő se a Roma számára, hiszen rögtön a 46. percben reklamálás miatt kiállították José Mourinhót, akinek így el kellett hagynia a kispadot. Egyre jobban nyomott a Roma, de semmi nem akart bemenni. Aztán a 71. percben megtört a jég és kiegyenlítettek: Mancini vágta előre a labdát az ott egyedül álló Spinazzolának, akinek már csak a kapus mellett a hálóba kellett passzolnia a játékszert. Azonban a végén jött a fordulat, amikor a 81. percben, amkor Rui Patricio kaszálta el Okerekét a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott a Cremonese. Ciofani állt oda a labda mögé, és a kapu bal alsó sarkába lőtt. A Roma ezzel már nem tudott mit kezdeni, így a hazaiak megszerezték első győzelmüket a szezonban.

Cremonese – AS Roma 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Tsadjout (17.), Ciofani (83. –  büntetőből) ill. Spinazzola (71.)
Sárga lap: Ferrari (12.), Bianchetti (58.), Sernicola (58.) ill. El Shaarawy (74.), Ibanez (81.)
Kiállítás: – ill. Mourinho (46.)

A 24. forduló eredményei:

Szombat:
Empoli – Napoli 0-2
Lecce – Sassoulo 0-1

Vasárnap: 
Bologna – Inter 1-0
Salernitana – Monza 3-0
Udinese – Spezia 2-2
AC Milan – Atalanta 2-0

Hétfő:
Verona – Fiorentina 0-3
Lazio – Sampdoria 1-0

Kedd:
Cremonese – AS Roma 2-1
Juventus – Torino 4-2

A bajnokság aktuális állása: