Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: hazai pályán nyert, de még izgulhat a Fiorentina! – eredmények

Az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjének párharcaiból négy találkozót rendeztek csütörtök késő este – Mutatjuk a történéseket.

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

 

Basel – Slovan Bratislava 2-2 (2-1)
Gólszerzők: Amdouni (6.), Zeqiri (40.) illetve Medvedev (17.), Abubakari (70.)

Nagyot küzdött a Slovan a Basel otthonában, hiszen a hazaiak mezőnyfölényben futballoztak a találkozó nagyobb részében, valamint közel kétszer annyit próbálkoztak kapura lövéssel (19-9), mint a vendégek – Igaz a hazai 5 kaput eltaláló lövéssel szemben a túloldalon 4-et is feljegyezhettünk (…)

A korai bázeli vezetésre hamar jött a Slovan válasza, ahogyan a Basel második találatára is a második félidő derekán. A döntetlennek talán a szlovák csapat örülhet jobban a hazai visszavágó előtt.

 

Fiorentina – Sivasspor 1-0 (0-0)
Gólszerző: Barak (79.)

A Fiorentina esélyesként várhatta a törökök elleni találkozót, amelyet irányított is, mégsem sikerült megnyugtathatónak mondható előnyt szereznie a visszavágó előtt. Antonin Barak góljával ugyan a győzelmet csak megszerezte a Fiorentina, a “violákra” mégis nehéz pillanatok várhatnak Törökországban.

 

Gent – Basaksehir 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Orban (35.) illetve Okaka (16.)

Kisebb meglepetésre már az első félidőben kialakult a végeredmény azok után, hogy a Basaksehir szerzett korán vezetést, amelyet az első félidő vége előtt tüntetett el a Gent. A többet próbálkozó belgákban nem volt igazán nagy átütőerő a második félidőben, így a Basaksehir várhatja valamivel kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

 

Lech Poznan – Djurgarden 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Milic (39.), Marchwinski (82.)

A lengyelek minden szempontból svéd ellenfelük fölé nőttek a találkozón, amelyen végül ha teljesen megnyugtathatóan nem is nem is nevezhető előnyt szereztek a visszavágóra, a Djurgardennek hatalmas javulást kell felmutatnia hazai pályán, ha még versenyben szeretne maradni a tavasszal (…)

 

A nyolcaddöntő korábbi eredményei:

Kedd:
Lazio – AZ Alkmaar 1-2

Csütörtök:
AEK Larnaca – West Ham United 0-2
RSC Anderlecht – Villarreal 1-1
Sheriff Tiraspol – OGC Nice 0-1