Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: kétgólos hátrányból várhatja a visszavágót a Ferencváros! – videóval

Kétgólos hátrányból várhatja a Bayer Leverkusen elleni visszavágót a Ferencváros a nyolcaddöntő első mérkőzését követően az Európa-ligában.

 (Photo by Frederic Scheidemann/Getty Images)

A vezetést gyakorlatilag igazán nagy ziccer nélkül szerezte meg a Bayer Leverkusen a mérkőzés 10. percében. A Ferencváros védelme megfeledkezett Kerem Demirbayról, aki bő 16 méterről védhetetlenül Dibusz Dénes kapujába bombázott. A 27. percben hatalmas Fradi helyzet maradt ki. Vécsei Bálint tette egy finom mozdulattal Zachariassen elé a labdát, aki nagyon okosan átemelte azt Hradecky felett, azonban balszerencsére az emelése kipattant a felső lécről. Az első félidőben nem született több gól, a Leverkusen tehát 1-0-ás előnyből várhatta a folytatást.

A fordulást követően az 53. percben Eldar Civic eresztett meg egy távoli lövést, a labda elszállt a léc felett. Az 58. percben Wirtz játszotta meg Diabyt, a francia támadó célt tévesztett. A 86. percben növelte előnyét a Leverkusen, Hlozek végzett el szabadrúgást, a cseh lövése kipattant a kapufáról, viszont a labda éppen Tapsoba elé került, a hazai csapat védője nem hibázott. A hosszabbításban még akadt egy igazán nagy lehetősége a Ferencvárosnak, Zachariassen lövését viszont védte Hradecky. A mérkőzésen nem volt kimondottan sok helyzet, de Xabi Alonso legénysége a kevés lehetőségei közül kettőt is gólra váltott, míg a Fradinak egyik nagy ziccere sem végződött góllal. A Leverkusen tehát kétgólos előnyből várhatja a visszavágót.

Bayer Leverkusen – Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)
Helyszín:
BayAréna (Leverkusen); Vezette: Davide Massa (olasz)
Gólszerzők: Demirbay (10.), Tapsoba (85.) ill. –
Sárga lapok:
Demirbay (38.), Wirtz (75.), Kossounou (83.) ill. Marquinhos (45.), Zachariassen (49.), Botka (75.), Knoester (90+3.)
Kiállítás: – ill. –

Leverkusen: Hradecky – Kossounou, Tapsoba, Tah, Hincapie – Frimpong, Amiri, Demirbay – Diaby (Hlozek 71.), Azmoun (Adli 60.), Wirtz (Schick 89.). Vezetőedző: Xabi Alonso

Ferencváros: Dibusz – Botka (Wingo 87.), Knoester, Abena, Civic – Vécsei, Esiti – Zachariassen – Traoré (Frederiksen 87.), Mmaee, Marquinhos (Gojak 78.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

A mérkőzés videós összefoglalója: