Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: nem bírt az Arsenal a Sportinggal, az AS Roma sima győzelmet hozott a Real Sociedad ellen – videóval

Megkezdődtek az Európa-liga nyolcaddöntőjének küzdelmei. Az Arsenal a Sporting CP vendége volt, és egy nagyon nehéz, ám eseménydús mérkőzést játszottak az angolok, ami egy döntetlennel ért véget. Az AS Roma a Real Sociedadot fogadta, és nagyon simán győzte a le a baszkokat, így kétgólos előnnyel várja a visszavágót. Az Union Berlin a Royale Unionnal találkozott, ami egy gólgazdag mérkőzést hozott. A belgák többször vezettek, azonban a németek nem adták fel, így döntetlenre mentettek a végére. 

(Photo by Joao Rico/DeFodi Images via Getty Images)

Sporting CP – Arsenal:

Sokat többet birtokolta a labdát az Arsenal, de a helyzetek számában kiegyenlítettebb volt a mérkőzés. Az első helyzet is a portugálok nevéhez fűződött a 6. percben, amikor Pedro Goncalves sprintelt be a kapu elé, oda is ért a beadásra, de lövése hajszálnyival elkerülte a kapu jobb oldalát. A vezetést végül az Arsenal szerezte meg a 22. percben, amikor Saliba előzte meg a védőket az ötösön belül egy szöglet után, majd pontosan fejelt a kapu bal oldalába. A 27. percben Zincsenko lőhetett jó helyről egy szabadrúgást, de a kapus bravúrral védett. A Sporting kezdett jobban belelendülni és a 34. percben Goncalo Inacio távoli lövését pöckölte ki az angolok kapusa, majd az azt követő szögletből sikerült is kiegyenlíteniük: Edwards épp Goncalo Inacio fejére tekerte a labást, aki a kapu bal oldalába bólintott. A 39. percben Edwards lövését kellett védenie Turnernek, majd a 42. percben Xhaka fejesét fogta Adan, de végül már nem változott az eredmény a szünet előtt.

A második félidőben ott folytatta a mérkőzést a Sporting, ahol abbahagyta az első végén. A 47. percben Trincao lövését védte bravúrral a kapus, és a kipattanót se tudták belőni a portugálok, ezt követően viszont megfordult a pálya lejtése. A 48. percben Martinelli hagyott ki nagy helyzetet, amikor középre tartó labdáját a kapus szögletre ütötte, majd az 50. percben Fabio Vieira próbálkozott egy lapos lövéssel, de Adan ezt is fogta. Az 56. percben viszont egy szép támadás végén vezetést szerzett a Sporting:  Pedro Goncalves lövését még védte Turner, viszont a kipattanó Paulinho elé került, aki már belőtte a labdát a jobb sarokba. Folyamatosan jöttek a helyzetek egyik és másik oldalon is, de végül a 62. percben az Arsenal egyenlített ki, amikor Morita ért bele olyan szerencsétlenül egy előre lőtt labdába, hogy az a saját kapujába gurult. A 64. percben Fabio Vieira fejelt igen veszélyesen a jobb felső sarok irányába, de Adan ezt is védte. A végére leült kicsit a mérkőzés, és főleg az Arsenalnál volt a labda, de egyik csapat sem erőltette már a támadást, és megvoltak elégedve az eredménnyel, ami a végéig már nem változott.

Sporting CP – Arsenal 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Goncalo Inacio (34.) ill. Saliba (22.), Morita (62. – öngól)
Sárga lap: Coates (24.), Paulinho (56.), Morita (58.) ill. Zincsenko (24.), Martinelli (43.)
Kiállítás: – ill. –

AS Roma – Real Sociedad:

A játék képét tekintve kiegyenlített volt a mérkőzés, de az AS Roma veszélyesebb volt az első félidőben. A 13. percben meg is szerezték a vezetést az olaszok, amikor Abraham ívelte be a labdát a kapu elé, ahol El Shaarawy érkezett, majd a bal alsó sarokba lőtt. A 22. percben jött a Real Sociedad első nagy helyzete, amiből majdnem egyenlített is, azonban Kubo lövése a a bal kapufáról pattant ki. A 32. percben Pellegrini ért oda Dybala beadására, de a tizenhatosról a kapura küldött lövés elkerülte a kapu jobb oldalát. A Roma még támadott párszor, de a befejezések pontatlanok voltak, így az eredmény már nem változott a szünet előtt.

A második félidő nagyon kevés helyzetet hozott, mintha mindkét csapat elfogadta volna az állást végeredménynek is. Az első nagy helyzet is csak a 68. percben érkezett a hazaiak részéről, amikor Belotti érkezett jól egy beadásra, majd lőtt is, de a labda a jobb kapufáról pattant ki. Végül a 87. percben megtört a jég, és megszerezte második gólját is az AS Roma: Dybala végzett el egy szögletet, amire Kumbulla ugrott fel, majd pontosan fejelt a kapu bal alsó sarkába. A Real Sociedad kevésszer jutott el a hazaiak kapujáig, ha igen, a lövéseik pontatlanok voltak, így nem tudtak már beleszólni a végeredménybe.

AS Roma – Real Sociedad 2-0 (1-0)
Gólszerzők: El Shaarawy (13.), Kumbulla (87.) ill. –
Sárga lap: Matic (90+3.) ill. Illarrramendi (69.), Zubimendi (71.), Gorosabel (80.), Zubeldia (85.), Oyarzabal (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

Union Berlin – Royale Union SG:

Hatalmas fölényben futballozott az Union Berlin az első félidőben, azonban nem lehetett felhőtlen az örömük. Sokat támadtak a németek, ám az első veszélyes helyzetük csak a 17. percben érkezett, amikor egy szöglet után Behrens fejelt a bal alsó sarok felé, de Moris bravúrral védeni tudott. Hiába domináltak a hazaiak, a vezetést a Royale Union szerezte me a 28. percben az első nagy helyzetéből: Boniface távolról szánta el magát lövésre, a labda pedig megpattant Ronnow előtt, így esélye sem volt a hárításra.  A 36. percben Behrens ugyan betalált, azonban a gólt les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Az egyenlítésre a 42. percig kellett várni, amikor Juranovic végzett el jó helyről egy szabadrúgást, ami kapu bal oldalába vágódott. Így zárult az első játékrész.

A második félidő gólgazdagabb volt az elsőnél. A belgák nagyon jól használták ki a helyzeteiket, és az 58. percben a vezetést is megszerezték a vendégek, amikor Lapoussin indítása után Vertessen tekerte a labdát a jobb alsó sarokba, a hiába vetődő Ronnow mellett. A 66. percben azonban Burgess kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítélt a játékvezető a németeknek. Knoche állt a labda mögé, azonban a kapus védte a lövést, de a kipattanót már belőtte, ezzel pedig kiegyenlített csapatának. Nem örülhetett azonban sokáig az Union Berlin, mivel a 72. percben ismét vezetést szerzett a Royale Union, amikor Boniface kapott remek labdát, és egy az egyben vihette a kapusra, majd higgadtan a hálóba lőtt. Itt azonban még nem ért véget a mérkőzés, és a németek sem adták fel, majd a 89. percben jött az egyenlítés is, amikor Michel vágott be egy kipattanót a jobb alsó sarokba. A 93. percben jött a meccslabda is, amikor Leweling  célozta meg a jobb alsót, azonban a kapus hatalmas bravúrral védett. A németek már nem találtak be ismét, hiába nyomták meg a végét, így maradt a döntetlen.

Union Berlin – Royale Union SG 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Juranovic (42.) ill. Boniface (28. 72.), Vertessen (58.)
Sárga lap: Knoche (75.), Giesselmann (86.) ill. Vertessen (20.), Lynen (53.), Burgess (68.)
Kiállítás: – ill. –

A nyolcaddöntők odavágóinak eredményei és további programja:

Bayer Leverkusen – Ferencváros 0-2
Sporting CP – Arsenal 2-2
AS Roma – Real Sociedad 2-0
Union Berlin – Royale Union SG 3-3
21:00 Juventus – Freiburg
21:00 Manchester United – Betis (Tv: RTL Három)
21:00 Sahtar Donyeck – Feyenoord
21:00 Sevilla – Fenerbahce