Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: megakadtak a szerződéshosszabbítási tárgyalások a szélsővel! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint megakadtak a szerződéshosszabbítási tárgyalások a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid együttesének vezetősége és Marco Asensio között.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Hosszú ideje téma a nemzetközi sportsajtóban Marco Asensio jövője. A szélső ugyanis jelen állás szerint az idény végén szabadügynökké válik, miután kifut az aktuális kontraktusa. A spanyol beszámolók alapján a 27 éves játékos képviselői és a Real Madrid vezetősége már több hónapja tárgyal az esetleges hosszabbításról, ám eddig nem sikerült dűlőre jutniuk. Ennek a legfőbb oka a hírek szerint az, hogy a felek nem tudnak megegyezni az anyagiakat érintő kérdésekben. Asensio ugyanis éves szinten 6 millió eurós fizetést szeretne magának, a Real Madrid viszont nem hajlandó egy többnyire kiegészítő szerepet betöltő játékosnak ennyit fizetni, ők maximum 4 millió eurót adnának a spanyol labdarúgónak. A források úgy tudják, hogy a klub nem fog kedvezőbb ajánlatot tenni Asensio asztalára, aki vagy elfogadja ezt a lehetőséget, vagy az idény végén szabadügynökként távozik. A hírek szerint több érdeklődő is van iránta, elsősorban a Premier Leagueből, ahol leginkább az Arsenal nevét emlegetik vele kapcsolatban.

Marco Asensio 2015 júliusa óta a Real Madrid játékosa. A klub színeiben azóta 266 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 55 gólt és 29 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 25 millió euróra taksálja a transfermarkt.