Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pl: Kane duplázott, így a Chelsea mellett a Tottenham is fontos pontokat gyűjtött – videóval!

Két londoni sztárcsapat is komoly győzelmi reményekkel várhatta a szombat délutánt a Premier League 27. fordulójában. A Tottenham hazai környezetben fogadhatta a Notthinghamet, míg a Chelsea a Leicester otthonába látogatott.

Photo by Chloe Knott – Danehouse/Getty Images

Legutóbb a Leeds ellen ha szűken is, de nyerni tudott a Chelsea – a szurkolók abban reménykedtek, hogy ez akár a gödörből való kikászálódás első lépése is lehet. A második lépést a Leicester otthonában kellett megtenniük, ami – habár a Leicester is csapnivaló idényt fut – egyáltalán nem tűnt könnyű kirándulásnak.

Nehéz volt megtippelni, mi várható a Kékektől – még Mudryk is ott volt a kezdőben, ami mostanság ritkaságszámba megy. A kezdés minden esetre nem volt rossz: Chilwell góljával elég korán, már a 11. percben sikerült vezetést szerezniük, így hamar lépéselőnybe kerültek riválisukkal szemben. A 35. percben ráadásul ismét betaláltak, ám azt a gólt les miatt a videóbíró elvette – ez pedig akár sorsfordító is lehetett volna a pontok elosztása kapcsán. Alig 5 perccel később ugyanis Daka egy parádés találattal rukkolt elő a túloldalon, így ismét döntetlenre álltak a felek.

Úgy tűnt, 1-1-el mehetnek majd szünetre a csapatok, ám Havertz a ráadás 6. percében villant: fontos gólt szerzett, amivel ismét előnybe került a Chelsea. A második félidőben tovább próbálkozhatott a hátrány ledolgozásán a Leicester, de hiába. Mezőnyben szoros volt a játék, a hazaiak nem tűntek rosszabbnak, mégsem sikerült újból betalálniuk. Sőt, a 78. percben Kovacic eldöntötte a találkozót, így 3-1-es sikerével a Chelsea örülhetett.

Leicester City– Chelsea 1-3 (1-2)
G.: Chilwell (11.), Daka (39.), Havertz (45+6.), Kovacic (78.)

A Tottenham Hotspur is fontos pontokért játszott – ők a BL indulásért hajtanak, valamint adott esetben szeretnének odaérni a top 3-ba. Antonio Conte együttese elég hullámzó formát mutat ebben a szezonban, így mindig kérdéses, épp melyik arcukat mutatják. A szurkolóik nagy örömére ezúttal a magabiztos játékukat húzták elő, ami garancia is volt a három pont otthon tartására.

A kulcsember – mint oly sokszor – Harry Kane volt. Az angol válogatott támadó ezúttal is vezérként vitte hátán a csapatot és rögtön az első félidőben duplázni tudott. Előbb egy fejessel szerzett vezetést a 19. percben, majd a 35. percben (szokás szerint) büntetőből is eredményes volt. A fordulás után Son egy gyönyörű góllal biztosította be a Tottenham sikerét, ami még Worrall szöglet után szerzett gólja után sem került igazán veszélybe a meccs hajrájában.

A Spurs így (egy meccsel többet játszva) 6 pont előnnyel áll a Liverpool előtt és tapad a Manchester Unitedre a táblázaton.

Tottenham – Notthingam Forest 3-1 (2-0)
G.: Kane (19., 35. – büntető), Son (62.), Worrall (81.)

 

A 27. forduló eredményei és további programja

Szombat
Bournemouth – Liverpool 1-0
Everton – Brentford 1-0
Leeds United – Brighton 2-2
Leicester City – Chelsea 1-3
Tottenham – Nottingham Forest 3-1
18:30 Crystal Palace – Manchester City (Tv: Spíler 1)

Vasárnap
15:00 Fulham – Arsenal
15:00 Manchester United – Southampton (Tv: Spíler 1)
15:00 West Ham United – Aston Villa (Tv: Match 4)
17:30 Newcastle United – Wolverhampton (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása