Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: kettős győzelemmel ment tovább a Fiorentina és a Lech Poznan! – eredmények

Az Európa-konferencialiga nyolcaddöntői szerda kora este három párharc visszavágójával folytatódtak: kettős győzelem után örülhetett a továbbjutásnak a Lech Poznan valamint a Fiorentina; ahogyan végül büntetőrúgást követően a Basel is.

(Photo by Sercan Kucuksahin/Anadolu Agency via Getty Images)

 

Sivasspor – Fiorentina 1-4 (1-1)
Gólszerzők: Yesilyurt (35.) illetve Cabral (44.), Milenkovic (62.), Goutas (78. -öngól), Castrovilli (89.)
Kiállítva: Arslan (Sivasspor – 81.)

A firenzei szűkös egy gólos siker után még mi is úgy fogalmaztunk, kellemetlen percek várhatnak a Fiorentinára Törökországban – Nos, igazából ez a megállapítás a törökök vezető találatakor volt egyedül érvényes.

Miután azonban a Fiorentina lélektanilag a legjobbkor, a szünet előtt egyenlíteni tudott, a fordulást követően folyamatosan kerültek egyre nagyobb fölénybe az olaszok, akik további három gólt is szerezve magabiztosan jutottak a legjobb nyolc közé.

Összesítésben 5-1 a Fiorentina javára!

 

Slovan Bratislava – FC Basel 2-2 (2-0)Büntetők után: 1-4
Gólszerzők: Abubakari (11.), Kucka (17.) illetve Calafiori (53.), Amdouni (90+3.)
A rendes játékidőben megismételték a svájci találkozót a felek. Hiába vezetett két korai, sokkoló góllal a Slovan, a Basel előbb a második félidő elején egy gólt ledolgozott a hátrányából, majd, amikor már szinte mindenki azt hitte, hogy a Slovan kihúzza a rendes játékidő hosszabbításának utolsó perceit, érkezett Zeki Amdouni, hosszabbításra mentve a találkozót.

A 2×15 perces ráadásban, az egyre feszültebbé váló találkozón már nem született gól, így jöhettek a tizenegyesek. Az idegek harcát a svájciak bírták jobban, így hiába érezhette nagyon közel magát a továbbjutáshoz a Slovan korábban, végül kiesett a sorozatból.

Összesítésben 5-0 a Lech Poznan javára!

 

Djurgarden – Lech Poznan 0-3 (0-0)
Gólszerzők: Marchwinski (77.), Kvekveskeri (90+1.), Skoras (90+2.)
Kiállítva: Danielson (44.)

Nagy lendülettel kezdett a svéd csapat, az ellen a Lech Poznan ellen, amely két gólos előnyét inkább megőrizni akarta, mintsem tovább növelni. A lengyeleknek nagy szívességet tett Marcus Danielson, aki az első félidő utolsó pillanatainak egyikeként kiállíttatta magát, megpecsételve ezzel csapata sorsát is. A vendégek a hajrára teljesen felőrölték a hazaiakat, végül még további három gólt hozzátéve a már meglévő kettőhöz. magabiztosan jutottak tovább.

Összesítésben 4-4, büntetőrúgások után 1-4 a Basel javára!

 

Ami az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőkből még hátra van (zárójelben az első forduló eredményei):

csütörtök 21:00 :
AZ Alkmaar – SS Lazio (2-1)
OGC Nice – Sheriff Tiraspol (1-0)
Villarreal – RSC Anderlecht (1-1)
West Ham United – AEK Larnaca (2-0)