Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egészségügyi okok miatt befejezi a Liverpool és a Lazio korábbi játékosa – HIVATALOS

Kényszerű okokból befejezi pályafutását a Liverpoolt és a Laziót is hosszabb időszakon keresztül erősítő rutinos brazil középpályás…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő Grémio együttese hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy a csapat rutinos középpályása, Lucas Leiva szívproblémái miatt 36 évesen kénytelen befejezni a pályafutását.

A rutinos brazil középpályás annak idején a Porto Alegre-i csapatban kezdte pályafutását, majd 2007-től 2017-ig a Liverpool, az azt követő öt évben pedig a Lazio futballistája volt. Leiva a rómaiaknál töltött fél évtizedet követően tavaly nyáron tért vissza nevelőcsapatához, az elmúlt hetekben azonban szívproblémái a partvonalon kívülre kényszerítették, majd a további vizsgálatok alapján úgy döntöttek, hogy nem folytatja az aktív karrierjét.

Leiva a “vörösöknél” csaknem 350 tétmérkőzésen játszott, egy ligakupát nyert a csapattal, míg a Laziónál egy Olasz Kupát és két olasz Szuperkupát nyert.

Emellett 2007 és 2013 között 24 alkalommal lépett pályára a brazil válogatottban, szerepelt a 2008-as olimpián és a 2011-es Copa Américán.