Ferencváros: “Ismét jegyzett klub lettünk Európában”

A Ferencváros 2-0-s vereséget szenvedett a Bayer Leverkusentől, így kettős vereséggel búcsúzott az Európa-liga nyolcaddöntőjében…

A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál az M1 aktuális csatornán beszélt péntek este a zöld-fehérek idei nemzetközi meneteléséről:

“Ez az egész magyar klubfutball számára óriási eredmény, és azt mutatja, hogy érdemes folyamatosan dolgozni, és mindig újabb célokat kitűzni magunk elé. Ismét jegyzett klub lett Európában a Ferencváros.”

“Nagyon jól helytálltunk. Figyelembe kell venni a viszonyokat, hiszen a Leverkusen egy jó formában lévő Bundesliga-csapat, mi pedig egy kicsit elfogytunk a végére” – tette hozzá.

Orosz kiemelte, a sérülések mellett Botka Endre eltiltása is sújtotta a csapatot, amelyből így hat-hét meghatározó játékos hiányzott. A vezérigazgató hangsúlyozta, teljes kerettel is nehéz dolguk lett volna, akkor sem az FTC számított volna a párharc esélyesének. Orosz emlékeztetett rá, hogy a 33 fordulóból álló hazai bajnokság mellett 16 nemzetközi mérkőzése volt az együttesnek a mostani idényben, vagyis a futballisták nagyon nagy terhelést kaptak, és néha nehéz a váltás a különböző ritmusok között.

“Mind fejben, mind fizikailag teljesen másfajta terhelést kap egy játékos egy nemzetközi meccsen, mint a legtöbb bajnoki mérkőzésen” – fogalmazott.

Orosz szerint természetesen jó főtáblára kerülni a Bajnokok Ligájában, de az FTC a háttere alapján egy klasszikus Európa-liga-csoportkörös csapat és klub. Ehhez kapcsolódóan leszögezte, az Európa-liga-nyolcaddöntőbe jutást nagyobb eredménynek tartja a csapat részéről, mint a BL-csoportkörbe jutást.

“Eljutottunk egy olyan szintre, ami kecsegtető, és amire lehet építeni a jövőt nézve. Még hosszú az út, sokat kell dolgozni, de én hiszem azt, hogy van még feljebb” – jelentette ki a klubvezető.