Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Gazdag két gólpasszt adott, drámai vereséget szenvedett a Union – videóval

Az MLS vasárnap hajnali játéknapján a CF Montréal és a Philadelphia Union mérte össze tudását egymással a keleti konferenciában…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A Sporting Kansas City veresége mellett a másik magyar érdekeltségű csapat, a Philadelphia Union is kikapott szombaton, ugyanis a CF Montréal izgalmas körülmények között 3-2-es győzelmet aratott a tavalyi nagydöntős felett. A kanadai csapat rögtön a meccs elején tizenegyeshez jutott, Glesnes szabálytalansága után a hondurasai Romell Quioto értékesítette a büntetőt. A tavalyi döntős Union komoly erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, az első félidőben Gazdagék azonban csak kimaradt lehetőségekig jutottak. A második félidő elején a Philly egyből kiegyenlített, Gazdag lekészítéséből Mikael Uhre lőtt laposan a hálóba a tizenhatos vonaláról. Negyedórával később J. Martínez ugratta ki Mikael Uhrét, aki a ziccer végén megszerezte önmaga és csapata második gólját, mellyel a vendégek megfordították a mérkőzés állását. Ráadásul egy gólpasszt Gazdagnak is beírtak a második találatnál. A 69. percben azonban a Union tíz emberre fogyatkozott Carranza második sárga lapjával. Innentől kezdve a kanadaiak még nagyobb fölényben rohamoztak az egyenlítésért, de a Philly becsülettel állta a sarat. A rendes játékidő legvégén a Montreal azonban kiegyenlített, egy felső lécről lecsorgó fejest Chinonso Offor fejelt be közvelten közelről a kipattanót. Fokozta az izgalmakat, hogy a játékvezető egyszer érvénytelenítette a találatot les miatt, majd az újbóli visszanézés után mégis megadta. A 98. percben jártunk már, amikor egy jobb oldali beadást követően Romell Quioto a második gólját is megszerezte egy közeli fejessel, így a Montréal a hajrában meg tudta fordítani a meccset a maga javára, szezonbeli első győzelmét ünnepelve.

A tavalyi döntős Philadelphia Union négy meccsről két-két győzelemmel és vereséggel rendelkezve áll a keleti konferencia hatodik helyén.

CF Montréal – Philadelphia Union 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Quioto (3., 90+8. – az elsőt büntetőből), Offor (90.), ill. Uhre (46., 60.)
Kiállítva:ill. Carranza (69.)

 

A bajnokság aktuális állása