Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Haaland sérülése miatt kikerült a norvég válogatottból

Hiába reménykedtek benne, a Manchester City gólvágója nem léphet pályára a norvég válogatott soron következő Eb-selejtezőin…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

A norvég labdarúgó-szövetség a keddi napon közölte, hogy lágyéksérülése miatt Erling Haaland nem léphet pályára a norvég válogatott Európa-bajnoki selejtezőin.

A Manchester City sztárcsatára a Burnley ellen 6-0-ra megnyert FA Kupa-mérkőzésen sérült meg, amelyen mesterhármast szerzett. A norvég támadót lecserélte Pep Guardiola a 62. percben, ahogyan korábban az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben is, így elsőre sokan nem is gyanakodtak sérülésre, később derült ki, hogy Haaland problémákkal küzködik.

“Reméltük, hogy jobban lesz, de a hétfői vizsgálatok azt mutatták ki, hogy sem Spanyolország, sem Grúzia ellen nem tud pályára lépni. Úgy döntöttünk jobb neki, ha a klubja folytatja az orvosi ellátását”– idézi a szövetség a csapat orvosát.

Haaland kiválása óriási veszteség a válogatott számára, mivel brilliáns formában játszik, az elmúlt héten két mérkőzésen nyolc gólt lőtt.

A norvég válogatott 2000 óta nem szerepelt Európa-bajnokságon, a mostani selejtező sorozatot Spanyolország ellen kezdi szombaton, három nappal később pedig Grúziával csap össze, később még Skóciával és Ciprussal fog találkozni.