Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: a Diósgyőr edzője még nem gondol a feljutásra

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) listavezető Diósgyőri VTK edzője a szezon hajráját megelőző várakozásairól beszélt…

A Diósgyőri VTK vezetőedzője, Szergej Kuznyecov a Nemzeti Sport részére adott interjúban elmondta, hogy csapata az utóbbi időben több sérüléssel küzdött, de a bajnokság vezetése ellenére sincsenek megelégedve és küzdenek a minél jobb eredményekért:

“Nehéz időszakon vagyunk túl. Alapemberek dőltek ki rövidebb-hosszabb ideig sérülés miatt, ami megmutatkozott a csapat teljesítményén. Hogy csak néhányukat említsem, Gera Dániel, Bényei Ágoston és Csirmaz István is hiányzott a csapatból, megoldást kellett a posztjukra találnunk. Alapvetően nem szűk a keret, de olyan edzőt még nem láttam, aki azt mondta volna, elég a játékosokból, egyetlen új arcot sem szeretne látni a jövőben az öltözőben. Mindenesetre remélem, túl vagyunk a nehéz időszakon. Már csak azért is, mert a sérültek közül egyre többen állnak újra csatasorba. Ebben a másfél hétben a bajnokság végéig kitartó lendületet kell vennünk. Sohasem szerettem a távolba tekinteni, aki nem néz a lába elé, nagyot eshet. Hiába tervezem el, hogy a bajnoki hajrában rendre a legerősebb összeállításban küldöm pályára a csapatot, napról napra változik a helyzet.”

“A télen is próbáltunk erősíteni, de a támadósorban nem úgy jöttek össze az átigazolások, ahogyan elterveztük, bár így sincs okunk panaszra. Az NB I-ről az öltözőben még nem beszélünk” – tette hozzá.

Tíz fordulóval a vége előtt a DVTK az MTK Budapest előtt egy ponttal vezeti a bajnokságot, de az automatikus feljutásért folyó versenyben a harmadik helyezett Gyirmótot 13 ponttal előzi meg.