Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es EB-selejtező: Törökország ellen is elmaradt a győzelem!

Az U19-es Európa-bajnokság selejtezőiben Törökország ellen folytatta szereplését korosztályos válogatottunk. A találkozón bár közel álltunk a győzelemhez, az végül ezúttal is elmaradt.

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

Az Angliában zajló elitkör 7. csoportjában, a második fordulóban, a házigazda elleni vereséget követően ugyan megszerezte első pontját Szélesi Zoltán szövetségi edző együttese, ezúttal is keserű szájízzel hagyhatta el a csapat a gyepet: Történt ugyanis, hogy bár a második félidőben a diósgyőri Jurek Gábor góljával vezetést szereztünk, a török csapat Emre Demir révén a hajrában egyenlíteni tudott.

Az elitkört az ellen az Izland ellen zárják kedden a mieink, akik egy hozzánk hasonlóan szoros meccsen, ám velünk ellentétben meglepetésre legyőzték az angolokat, így a csoport élén állnak.

A magyar csapat jelenleg a kvartett utolsó helyén áll, ám mint az lentebb is látható, még változhatnak a helyezések – Sajnos számunkra egye esetleges Izland elleni siker a presztízsen túl továbbjutást már nem jelentene, hiszen arról egy esetleges azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt, amivel egy Anglia elleni összevetésben már alulmaradnánk. A nyári kontinenstornára a csoport első helyezettje juthat ki.

 

A csoport állása: