Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Kane és Saka góljával győzte le Anglia az ukránokat – videóval

A 2024-es Európa-bajnoki selejtezők folytatódtak, és a vasárnapi játéknap korábbi mérkőzésein pályára lépett többek között Dánia vagy Anglia is.

(Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Images)

Anglia az olaszok legyőzését követően hozta a kötelezőt és legyűrték a Wembley stadionban Ukrajnát. A vezetésre sokat kellett várni, mert túl sok nagy lehetőséget nem sikerült kialakítania az angoloknak a 37. percig jól védekező ukránok ellen, ám akkor Bukayo Saka beadásánál nem figyeltek a vendég védők, így Harry Kane előtt adódott gólszerzési esély, a Tottenham csatára pedig nem hibázott. Alig három minutummal később az előbb gólpasszt jegyző Bukayo Saka talált be, az Arsenal ifjú szélsője gyönyörű gólt lőtt Trubin kapusnak. A második játékrészben sokáig óriási lehetőség sem volt, a hajrában volt esélye még újabb gólt szerezni az Angol válogatottnak, de se Conor Gallagher, se Harry Maguire és Jack Grealish sem tudott betalálni, ennek következtében már az első félidőben kialakult a 2-0-ás végeredmény.

Anglia – Ukrajna 2-0 (2-0)
Helyszín: Wembley Stadion (London), Vezette: S. Gozubuyuk (holland)
Gólszerzők: H. Kane (37.), B. Saka (40.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A C-csoport jelenlegi állása:

Dánia nagyon jól kezdett a kazah válogatott otthonában, és már-már úgy tűnt, hogy az első félidőben eldöntöttek a három pont sorsát Rasmus Höjlund duplájával, azonban nagyot fordult a kocka a második játékrészben. A vendégek mintha belealudtak volna a mérkőzésbe és azt gondolták, hogy úgysem kaphatnak ki, de ráfaragtak. A 73. percben jött a szépítés Zaynutdinov büntetőgóljával, majd a 86. minutumban az egyenlítő találat Tagybergen révén és a 89. percben sikerült megfordítani is a találkozót, a győztes gólt Aymbetov jegyezte. A dánok így nagy meglepetésre vereséget szenvedtek.

Kazahsztán – Dánia 3-2 (0-2)
Helyszín: Asztana Arena (Astana), Vezette: N. Simovic (szerb)
Gólszerzők: Zaynutdinov (73. – büntetőből), Tagybergen (86.), Aymbetov (89.) ill. Höjlund (21., 35.)
Kiállítva: Aymbetov (90+6.)

Szlovénia hozta a kötelezőt hazai környezetben San Marino ellen, habár az első játékrészben rengeteg lehetőséget elpuskáztak. A második félidőben Benjámin Sesko és Di Maio öngóljának köszönhetően azonban begyűjtötték mind a három pontot.

Szlovénia – San Marino 2-0 (0-0)
Helyszín: Stožice Stadion (Ljubljana), Vezette: N. Verboomen (belga)
Gólszerzők: B. Sesko (57.), R. Di Maio (60. – öngól)

A H-csoport jelenlegi állása:

Izland nem bízta a véletlenre, és a bosnyákok elleni 3-0-ás vereséget egy óriási győzelemmel próbálták javítani. A szigetországiak minden tekintetben elképesztő fölényben voltak és az első félidőben szerzett két gólt követően a második játékrészben még ötöt berámoltak a nagyon gyengén játszó Liechtensteinnek, így végül 7-0-ra győzedelmeskedtek idegenben.

Liechtenstein – Izland 0-7 (0-2)
Helyszín: Rheinpark Stadion (Vaduz), Vezette: J. Kehlet (dán)
Gólszerzők: D. Olafsson (3.), H. Haraldsson (38.), A. Gunnarsson (48., 68., 73. – büntetőből), A. Gudjohnsen (85.), Ellertsson (87.)

A J-csoport jelenlegi állása: