Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Southampton középpályására vetett szemet az Arsenal! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese szeretné leigazolni a Southampton középpályását, Roméo Laviát.

(Photo by Michael Steele/Getty Images)

A legfrissebb angol sajtóértesülések szerint Mikel Arteta a nyári átigazolási időszakban mindenképp szeretne erősíteni a csapata középpályáján, hogy a következő szezonban jobban tehermentesíteni tudja Thomas Parteyt. Erre a beszámolók alapján az egyik legfőbb kiszemeltje nem más, mint a Southamptonban futballozó Roméo Lavia. A 19 éves futballistát a “Szentek” tavaly nyáron szerződtették a Manchester City utánpótlásából, és már az idei szezonban megmutatta, hogy hatalmas potenciál rejlik benne. Nem meglepő módon az Arsenalon kívül más topcsapatok is szeretnék a soraikban tudni Laviát, aki iránt a hírek szerint a Chelsea is érdeklődik, valamint egyes források arról is  beszámoltak, hogy a Manchester Citynek van egy visszavásárlási opciója 2024 nyaráig, amit 40 millió euró ellenében tudnának aktiválni. Az biztos, hogy a kiesés ellen küzdő Southamptonnak csak abban az esetben lenne esélye megtartani a belga tehetséget, ha a következő idényt is a Premier Leaguben tudnák megkezdeni.

Roméo Lavia ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 25 mérkőzésen lépett pályára a Southampton színeiben, amelyeken 1-1 gólt és gólpasszt jegyzett. Szerződése 2027 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 25 millió euróra taksálja a transfermarkt.